Sådan får du forbrændinger til at helbrede hurtigere

Sådan får du forbrændinger til at helbrede hurtigere

Forbrændinger er skader på hudvæv, som normalt skyldes brand, varme væsker, solen, kemikalier eller elektriske strømme. Første-graders og mindre 2. graders forbrændinger kan behandles hjemme. Mindre forbrændinger forårsager rødme, hævelse, smerte og undertiden blærer. Behandling af forbrændinger ordentligt vil hjælpe dem med at helbrede hurtigt. Tredje og fjerde graders forbrændinger kan forårsage beskadigelse af vævet under de ydre lag af huden og skal behandles af læger.

Bestem brændstoftype. En førstegradsforbrænding vil forårsage smerte og rødme i huden. En anden graders brænding kan også omfatte symptomer som hævelse, blærer og et fugtigt udseende. Tredje og fjerde graders forbrændinger vises voksagtige eller læderige. Tredje og fjerde graders forbrændinger kræver øjeblikkelig akut lægehjælp.

Skyl forbrændingen med stuetemperaturvand i 15 til 30 minutter. Dette afkøler det sårede område. Brug ikke koldt vand eller is, som kan få kroppen til at blive for kold, og der kan opstå yderligere skader.

Sæt lotion eller fugtighedscreme på brænderen. Bedøvelse cremer og aloe geler kan lindre området og forhindre tørhed. Brug ikke smør eller en salve, som holder varmen i såret og kan øge risikoen for infektion.

Bandage såret med en steril gaze. Ved andengradsforbrændinger skal du bruge en non-stick dressing, såsom Tefla, der holdes på plads ved gasbind eller tape. Forbindelsen holder luften fra det berørte område og kan lindre smerter. Pak masken løst omkring det berørte område. Udsæt ikke for meget pres på såret. Skift dressing dagligt. Vask dine hænder, inden du ændrer påklædning, rengør det berørte område forsigtigt og anbring en bedøvende creme. For andengradsforbrændinger skal du sætte en kølig, våd klud på det berørte område i flere minutter, inden du udskifter forbindingen.

Brug over-the-count smertestillende medicin. Tag aspirin, ibuprofen, naproxen eller acetaminophen til smertelindring. Tag ikke mere end det anbefales.

Vask knuste blister med antibakterielle sæbe og vand. Må ikke brydes med blister. Brækkede blærer er modtagelige for infektion.

Tips

Søg professionel lægehjælp for alvorlige forbrændinger, forbrændinger i ansigtet eller hovedet, forbrændinger i lysken og for indånding af røg.

Kontroller, om du er opdateret på dine stivkrampe skud. Anden gradbrændinger og mere alvorlige forbrændinger er modtagelige for stivkrampeinfektioner.

Se en læge, hvis din forbrænding ikke har helet inden for flere uger.

Se en læge, hvis brænden ledsages af feber.

Det berørte område kan være ekstra følsomt over for sollys i op til et år. Selvom det ser ud til at helbrede, skal du sørge for at anvende solbeskyttelse.

Advarsler

Gå til hospitalet for elektriske forbrændinger. De kan påvirke indre organer, selvom det eksternt ramte område ikke virker alvorligt beskadiget.

Brug ikke salver til kemiske forbrændinger. De kan reagere med det kemiske middel for at gøre skaden værre. Kontakt 911, ring til giftkontrolcentralen eller besøg din læge for disse typer af forbrændinger.

Del:
Kommentarer