Sådan får du en glat tunge

Sådan får du en glat tunge

En sund menneskelig tunge virker ujævn og lyserød i farve. Det er dog muligt at have en glat tunge, når dit helbred begynder at falde. Du kan få en glat tunge fra en vitamin B12-mangel eller anæmi. Hvis du bemærker at din tunge er blevet glat, skal du tale med en læge, så den underliggende årsag kan løses.

Skaffe en vitamin B12-mangel ved at drikke alkohol regelmæssigt eller lide af alkoholisme. For meget alkoholforbrug vil sænke B12 niveauerne i din krop, hvilket fører til mangel på vitaminet.

Undlad at spise fødevarer, der indeholder sunde mængder vitamin B12, såsom oksekød, kylling, fisk og æg og en række mælkeprodukter.

Lider af en medicinsk tilstand, såsom Crohns sygdom, cøliaki eller anæmi, der forhindrer absorption af vitaminer og mineraler i din krop. Når du har en af ​​disse forhold, kan du spise mad, der er rig på vitamin B12, men som stadig ikke absorberer det beløb, din krop har brug for.

Forbruge antacid medicin i en længere periode. Det kan føre til et fald i kroppens vitamin B12 niveauer, hvilket resulterer i en glat tunge.

Tips

For at genoprette tungen for optimal sundhed, skal du besøge din læge for at få en B12-injektion, tilsæt B12-rige fødevarer til din kost og undgå at drikke alkohol i store mængder.

Del:
Kommentarer