SĂĄdan fanges helvedesild fra en anden person

SĂĄdan fanges helvedesild fra en anden person

Helvedesild (også kendt som herpes zoster) er en smertefuld viral infektion i nerverne, der resulterer i udslæt, der ofte er indeholdt i blot den ene side af kroppen. Det skyldes reaktivering af den virus, der forårsager vandkopper.

Enhver person, der har haft vandkopper, kan udvikle helvedesild senere i livet. Efter at en person er kommet tilbage fra vandkopper, forbliver varicella-zoster-virusen slumrende i nerverødderne. I visse mennesker genaktiveres virussen, når immunsystemet bliver svækket på grund af stress, alder eller sygdom. Ca. halvdelen af ​​alle mennesker, der lever over 80 år, udvikler helvedesild, ifølge de amerikanske centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse.

Er helvedesild besmittet?

Kyllingkopper er reaktionen på en første infektion med viruset; helvedesild er simpelthen reaktiveringen af ​​den virus mange år senere. Derfor kan en person med helvedesild kun overføre varicella-zoster-virusen til en anden person, der aldrig har haft vandkopper. Selvom virussen kan overføres til den ikke-immune person, vil den pågældende person ikke indgå kontraherede helvedesild

Hvordan kan viruset sendes?

Overførslen kan forekomme ved kontakt med de åbne sår af helvedesildet udslæt. En undersøgelse, der blev rapporteret i Journal of Infectious Diseases, viste, at viruset kunne blive luftbårne fra udsatte helvedesår.

Overførbarhed af Varicella-Zoster Virus

Varicella-zoster-virusen forårsager vandkopper og helvedesild, men vandkopper er mere smitsomme. Ca. 90 procent af de mennesker, der udsættes for varicella-zoster-viruset i form af vandkopper, kan blive inficeret, ifølge Maryland Department of Health and Mental Hygiene. Individen er ikke længere smitsom, efter at læsionerne er krydset over.

Del:
Kommentarer