Sådan dræbe lus i tæppet

Sådan dræbe lus i tæppet

Lice angreb kan midlertidigt overtage dit hus. Selvom lus lever på mennesker, kan de hoppe fra en person til forskellige steder i dit hjem som en pude eller dit tæppe. Selvom lus kun kan leve på egen hånd i et til to dage maksimalt, er det muligt for dem at hoppe på en persons hoved eller krop og inficere igen. Af den grund er det vigtigt at foretage en grundig rengøring af dit tæppe for at være sikker på at alle lus i dit hjem er blevet dræbt.

Rengøring af tæppet

Vacuum dit tæppe, især i det område, hvor den inficerede person sidder eller ligger ned. Vacuum to gange om dagen, indtil du føler dig sikker på at luserne er væk. Så fortsæt med at vakuum en gang om dagen.

Vacuum møblerne også. På denne måde kan du være sikker på, at lus ikke kan hoppe fra møblerne til tæppet. Rengør alt polstring dagligt, indtil huset er fri for angrebet.

Damp rense tæppet en gang Du kan enten bruge din egen damprens, eller hvis du ikke har en, skal du ansætte en professionel. For at opretholde et rent tæppe skal det dampes rent hver gang en halv måned eller en gang om året i det mindste.

Tips

Lus kan ikke leve længe alene. Hvis de er i gulvtæppet, har de ingen mad, og æggene i gulvtæppet lukkes ikke på grund af varme. Hvis nogen i dit hus er blevet smittet med lus, skal du holde dig væk fra tæppet i et par dage. Hvis der var nogen der bor i tæppet, vil de dø om en dag eller to.

Advarsler

Brug ikke giftstoffer til at dræbe lusene. Støvsugning og grundig damprensning bør være tilstrækkelige til at dræbe lusene, og de vil ikke skade din familie som giftstoffer kan.

Del:
Kommentarer