Sådan diæt for pancreatitis

Sådan diæt for pancreatitis

En diæt til pancreatitis kan være i orden, hvis du har et akut pancreatitisangreb. Hvis du beslutter dig for ikke at følge kosten, så sætter du dig op for en kronisk form af sygdommen. Derfor er det bedste valg at ændre din kost.

Hvis du skal spise en kost for pancreatitis, er det ikke verdens ende. Det kan være slutningen på at forbruge de fødevarer og drikkevarer, der forårsagede det, men så var en kostændring alligevel nødvendig. Betændelse i bugspytkirtlen kan pludselig komme op med svær smerter i maven, kvalme, opkastning og feber.

Det er klart, at pancreatitis ikke er noget, du bør ignorere, det kan føre til alvorlige helbredskomplikationer og endog døden. Du kan dog blive bedre på egen hånd ved blot at ændre din kost og livsstil lidt ad gangen.

Til kost til pancreatitis skal du spise en fed fedt, da fedt i blodet er en faktor. Heldig for dig er der alle slags fødevarer til rådighed i disse dage, der er lavt fedtindhold. En vegetarisk kost ville være en god ide efter et pankreatitisangreb og ikke meget mejeri hvis nogen.

Protein er dog okay og anbefales, så længe det er lavt fedtindhold. Kød og fisk er gode, hvis du spiser magre stykker som fjerkræ og bagt fisk. Du bør også spise små måltider i stedet for store måltider, der kan skabe fordøjelsesproblemer.

At spise masser af kulhydrater er også godt, så længe de er sunde. Bagt kartofler, brun ris, pasta, frugt, grøntsager, supper, salater, fuldkornsbrød og høje fiberfrit sunde korn som havregryn er fremragende. Begræns mælk til yoghurt og lavmælk, såsom skum eller 1%.

Nogle ting at undgå på en kost for pancreatitis er krydret mad, bønner eller enhver gasproducerende mad, pizza, æg, ost, stegt mad, bacon, pølse, smør, te, sukker, kaffe, koffein, alkohol, alle stimulanter og tobak nicotin).

Hvis du fortsat har problemer med fordøjelsen af ​​fødevarer, kan du overveje en god vegetabilsk juiceudtræk. Dette vil hjælpe dig med at få essentielle vitaminer og næringsstoffer i flydende form. Supplerende enzymer er en anden måde at hjælpe med at fordøje fedtstoffer. Dette bør diskuteres med en læge.

Som du kan se er det vigtigt at ikke kun ændre din kost, men også holde fast i det. En kost for pancreatitis skal være en livsstilsændring, ikke en hurtig løsning, så tror ikke du kan gå tilbage til den måde, du plejede at spise.

Del:
Kommentarer