Sådan disciplinerer du et etårigt barn

Sådan disciplinerer du et etårigt barn

Din en-årige har hidtil haft et godt år; der er masser af ting at lære og eksperimentere med i denne alder. Nogle børnelæger kalder de første tre måneder "fjerde trimester", fordi menneskelige spædbørn har så store hoveder, at de skal fødes, før de rent faktisk er modne nok til at interagere med omverdenen. Hørelse, syn og berøring er sanserne, der vil udvikle barnets sind for social interaktion og læring i løbet af det første år og forberede dit barn til videre sund udvikling. Du, forælder, er forbindelsen mellem din baby og verden.

Din tone, lydstyrke og udtryk

Brug kun "nej", når fare er overhængende. Et etårigt barn er på kus på flere udviklingsmiljøer på én gang. Han kan sige et enkelt ord klart, som "Dada." Han forstår ordet "nej" og han ved, hvordan man griner. I stedet for at sige "nej" etablerer du direkte øjenkontakt og forklarer problemet og løsningen på et roligt og enkelt sprog. I stedet for at sige "nej" hele tiden, opmuntre god adfærd med latter, smil og positiv forstærkning.

Brug ikke en vred, tålmodig eller ydmygende tone eller udtryk. Tjek de udviklingsmæssige milepæle for en 1-årig; de omfatter ikke "plots mod hendes forældre til at lave messer" eller "misbehavelse for at få en stigning ud af mama." Brug af "voksen" følelser er ikke kun spildt på en en årig, men du er iuren dit barn for at ignorere disse følelser under senere udvikling. Dette kan frustrere en forælder til at bruge angrier, mere spitfuldt og mere ydmygende sprog, der er misbrug og ubrugeligt. Du lærer også dit barn at bruge disse toner, når hun ønsker at få vej. Vær venlige, tankevækkende og forklar med ord og eksempler på hvordan man opfører sig korrekt. Du må ikke fokusere eller dvæle på misbrug. Gå videre til en mulighed for at belønne god adfærd og efterlade negativiteten bagud.

Et barn lærer at hans handlinger nogle gange får en stigning ud af mor eller far. Må ikke kontrollere og reagere på alt dit barn gør; du kan utilsigtet forårsage adfærd. Sørg for at du bruger nok tid til at interagere fysisk og mentalt med dit barn, at han ikke behøver at handle for at få opmærksomhed.

Korrigere eventuelle problemer, mens du forklarer roligt, hvad du laver; børn forstår tale før de kan tale. Barnet begynder at forstå objekter med hendes tommelfinger og pegefinger, hvilket fører til at kaste og droppe genstande. Hun kan sidde op for sig selv og skulle gennemsøge eller endda tage sine første skridt alene. Disse nye adfærd bør tilskyndes under sikre forhold. Hvis dit barn kommer i en rodet eller farlig situation, har du sandsynligvis undladt at kontrollere sit miljø.

Isoler ikke dit barn. Den vigtigste og betroede bånd - mellem barnet og forældrene - er i høj grad mellem 9 og 18 måneder. Det er her, når børn udviser deres største separationsangst og frygt for fremmede. Misbrug ikke din tillid ved at sende dit barn til sit værelse eller sætte ham i et hjørne af sig selv. Arbejd gennem den dårlige opførsel og forklare eller vise dit barn den korrekte adfærd. Beløn ​​straks barnet med venlige ord og ansigtsudtryk, når han vedtager den korrekte adfærd.

Disciplin lærer dit barn hvordan man kan tale og handle med sikkerhed og bekymring for sig selv og andre. Dine disciplinære handlinger er den måde, du vil have dit barn til at handle og tale. Du lærer hende, hvordan du får din vej. Dette er et eksempel på, at dit barn vil efterligne, når hun vil have vej. Vil du have hende at råbe eller være urimeligt i hendes krav? Din rolige, målte disciplin er et eksempel på, at dit barn vil efterligne gennem videre udvikling og resten af ​​hendes liv. Gør dig selv et godt eksempel.

Tips

Forvent ændringer, når dit barn kommer til førskole. Han eller hun vil blive udsat for de bedste og værst forældede børn i klassen. Lad dit barn eksperimentere med "voksne" objekter med omhyggeligt tilsyn. Jeg lod min toårige datter bruge mit digitalkamera (hun har en ganske billedsamling), spille MP3'er på min mobiltelefon og bruge min computer til at spille børns spil og tegne. En dag satte jeg en dvd i afspilleren, og hun stoppede mig og sagde "Opad, Dada." Hun havde ret.

Del:
Kommentarer