SĂĄdan diagnostiseres Klebsiella infektioner

SĂĄdan diagnostiseres Klebsiella infektioner

Klebsiella infektioner kan skyldes bakterier i Klebsiella-slægten, selvom Klebsiella pneumoniae er den mest almindelige årsag. Denne art er skadelig, fordi den producerer et enterotoksin, der er stabilt ved kropstemperatur. Klebsiella infektioner er almindelige på hospitaler hvor og er farlige, fordi antibiotikaresistens kan overføres til andre bakteriearter. Følgende trin viser, hvordan du diagnosticerer klebsiella infektioner.

Kig efter klebsiella infektioner hos patienter med underliggende sygdomme som alkoholisme, diabetes og kronisk lungesygdom.

Forvent at klebsiella infektioner udvikler sig som klassisk lungebetændelse med en alvorlig, hurtig indtræden. Patienter får normalt kuldegysninger, en høj feber og en hoste, der producerer meget slim, der ofte er tyk og tyndt med blod. Klebsiella lungebetændelse ødelægger ofte lungevæv og forårsager pleuralabcesser.

Overhold generelle urinvejsinfektioner af klebsiella ligner andre almindelige organismer.

Foreslå en klinisk diagnose af en klebsiella infektion hos højrisikopatienter med lungebetændelse og brystsmerter hovedsageligt i de øvre lober. Leukocytose med venstre skift er nogle gange til stede.

Bekræft diagnosen af ​​en klebsiella infektion i laboratoriet med en Gram plet af sputummet. Klebsiellae er korte, klumpede gram-negative baciller. De er let dyrkede og har ingen særlige kulturkrav. Klebisiellae gærer næsten altid laktose, er urease-positive og indol-negative. Klebisiellae producerer ikke hydrogensulfid og er positive på methylrød og Voges-Proskauer-test. Serologi hjælper ikke med at opdage Klebsiella.

Del:
Kommentarer