SĂĄdan Check for Mund Cancer Symptomer

SĂĄdan Check for Mund Cancer Symptomer

Sådan Check for Mund Cancer Symptomer. Som en kræft, som påvirker mundvævet, herunder kinderne, læberne, tandkød og tungen, er det forholdsvis nemt at kontrollere symptomer på oral cancer. Selv om du altid bør se en sundhedspersonale som en tandlæge eller en læge, bør personer i fare være opmærksomme på symptomerne og tidlige advarselssymboler for mundkræft og kontrollere selv for mundkræftsymptomer.

Ændre adfærd forbundet med mundkræft risikofaktorer

Kend risikofaktorer forbundet med mundkræft. Mænd over 45 år, tobaksbrugere, mennesker, der bruger for meget alkohol og mennesker med langvarig udsættelse for solen, risikerer alle at udvikle mundtlig kræft.

Ændre adfærd, såsom at bruge tobak og alkohol, der kan være risikofaktorer, der bidrager til chancen for at få oral cancer. At stoppe med at ryge eller bruge tobak så hurtigt som muligt er en nem måde at reducere risikoen for at få oral kræft. Hertil kommer, at spise en kost højt i frugt og grøntsager har været forbundet med at reducere risikoen for mundkræft.

Check for visuelle symptomer på mundkræft

Se efter røde, hvide eller røde og hvide pletter af hud eller klumper i munden eller en klump på nakken.

Bemærk, om du har sår i munden, der ikke heler eller ændrer størrelse eller udseende.

Kontroller for uforklarlig blødning i munden.

Opdage symptomer på oral kræft du kan føle

Følg for løse eller smertefulde tænder. Dette gælder også for tandproteser, som måske ikke passer godt eller er løs.

Vær opmærksom på smerter at sluge eller af anden konstant følelsesløshed eller smerte i munden.

Ved at smerte eller vanskeligheder med at bevæge tunge eller kæbe kan også være mulige symptomer på mundkræft.

Overhold eventuelle ændringer i din stemme eller tilfælde af dårlig ånde, der kan være symptomer på oral cancer.

Tips

Indse, at alle disse symptomer også kunne være tegn på mundinfektion. Hvis du oplever nogen af ​​symptomerne på mundkræft, som f.eks. Røde pletter i munden, i mere end 3 uger, spørg din læge, hvis du skal være bekymret. Kend din ret til privatliv, når du diskuterer dine medicinske forhold og frigivelsen af ​​dine lægejournaler.

Advarsler

At mærke symptomer eller tro på at du risikerer at være kræft, kan være stressende og bekymrende. Overvej at se en terapeut eller rådgiver som en del af behandlingsprocessen som du bestemmer resultatet.

Del:
Kommentarer