Sådan Check For Kræft Symptomer

Sådan Check For Kræft Symptomer

Sådan Check For Kræft Symptomer. Kræft i halsen er en generel betegnelse, der ofte bruges til at beskrive pladecellecarcinomer, der forekommer i halsen og slimhinden i halsen og halsen. Sygdommen kan påvirke stemmebåndene, stemmekassen (strubehovedet) eller spiserøret. At vide, hvilke symptomer der skal kontrolleres for, er en del af en proaktiv tilgang til at afværge udviklingen af ​​halskræft.

Vurder din risiko for kræft i halsen

Vær opmærksom på, at forekomsten af ​​halskræft øges efter 50 år. Sygdommen er 10 gange mere almindelig hos mænd end kvinder. Yderligere er 50 procent flere afroamerikanske mænd i USA diagnosticeret med halskræft end kaukasiske mænd.

Overvej din livsstil. Rygning eller anden brug af tobaksvarer øger risikoen for halskræft, ligesom det overdrevne forbrug af alkohol.

Kend symptomerne på halskræft

Vær opmærksom. Vær meget opmærksom på en gnidende hoste, især hvis den producerer blod.

Vurder dit helbred. Hvis du har ondt i halsen i mere end to uger, har kronisk nakkesmerter eller sværhedsvanskeligheder eller en hæs stemme i længere tid, kontakt en læge.

Vær opmærksom på din vejrtrækning. At producere høje eller knirkende lyde ved vejrtrækning er ikke normal.

Få Professionel Screening for Throat Cancer

Spørg din læge om at udføre en laryngoskopi, en simpel undersøgelse af halsen med et tændt miniature kamera.

Rådfør dig med din læge om en CT-scanning eller MR-nakke eller kranium, hvis der er en tumor eller symptomer på halskræft. Disse test kan ofte afgøre, om karcinomet har udvidet til lymfeknuderne i nakken.

Vær forberedt på at få en biopsi analyse af halsvæv, især hvis en klump har dukket op på din nakke eller hvis der findes blod i sputumet.

Tips

Hvis halskræft er bekræftet og kirurgi er påkrævet, spørg din læge om omfanget af operationen og om genopbygningen bliver nødvendigt senere.

Advarsler

Ifølge National Institutes of Health vil omkring 90 procent af halscancerpatienter nyde fuld tilbagesendelse, hvis sygdommen opdages tidligt. Derfor er det vigtigt at jævnligt kontrollere symptomer på halscancer, især hvis du er i høj risiko. En diagnose af halscancer kan føre til følelser af hjælpeløshed eller depression. Spørg lægen om lokale støttegrupper eller terapeuter, der kan hjælpe.

Del:
Kommentarer