Sådan cementerer du en tandkrone uden tandlægen

Sådan cementerer du en tandkrone uden tandlægen

Hvis du nogensinde har haft en dental crown pop off din tand, så har du haft dilemmaet med at forsøge at finde ud af, hvad du skal gøre næste. Din tand kan være følsom og føle sig sjov uden kronen der, så du vil gerne få den tilbage så hurtigt som muligt. Men hvis det er en weekend eller du er på en tur, kan du gå til tandlæge for at få kronen re-cementeret, måske ikke en mulighed. Du kan også ikke få en aftale i en uge eller mere. Uanset situationen, her er hvordan man cementerer en tandkrone, når man ikke kan komme til en tandlæge.

Se inde i din krone og sørg for at det er for det meste hult indeni. Også, vær ikke foruroliget, hvis der er kvart i et stykke af posten stikker ud; dette er normalt Uanset om det er hul eller hul med en smule udstationering, betyder det, at cement sandsynligvis kun gav vej.

Saml de elementer, du har brug for, så du har dem alle på ét sted.

Rens tanden, kronen kom ud med din tandbørste og tandtråd. Fjern eventuelle resterende cement, der bruges til at holde kronen fra før. Skyl alle fødepartikler eller cement ud med vand.

Åbn papirclipset og brug det til at rense enhver gammel cement tilbage inde i kronen. Hvis din krone har et indlæg, skal du forsigtigt skrabe af al den gamle cement fra den og undersiden af ​​kronen.

Prøv at passe kronen til tanden, når du har renset den. Det skal passe godt, men du må måske finde ud af, hvordan du får det på tanden, såsom at komme fra siden i modsætning til toppen, f.eks. Når du placerer den på tanden. Dine tænder skal passe sammen behageligt, når du lukker munden. Hvis de ikke gør det, lægger du ikke korrekt kronen på tanden.

Tjek i et spejl for at se, hvordan kronen ser begge med din mund åben og lukket. Sørg for, at kronen ser ud som om den er på forkant og ikke ser højere ud end nogen af ​​de andre tænder.

Tør af din krone, og sørg for, at du har et klart, tørt område til det næste trin.

Bland cementet i henhold til vejledningen.

Fyld kronen eller læg cement på stolpen og undersiden af ​​kronen.

Sæt kronen på din tand den måde, der fungerede bedst, når du praktiserede. Bide ned i den tid, der foreslås i vejledningen til cement. De kan sige at lade cementet sætte i et par minutter.

Rens eventuelt overskydende cement fra kronen, din tunge, kinden og tyggegummi som nødvendigt med tandstikket.

Rengør mellem tænderne ved hjælp af floss. Sørg for, at du ikke trækker fra begge ender, men bare lad den ene ende gå og forsigtigt trække den igennem.

Rens af enhver endelige resterende cement fra kronen og tænderne rundt om tand med kronen med tandbørsten og tandstikkerne. Du har nu cementeret din tandkrone uden tandlæge.

Tips

I en knivspids kan klæbemiddelklæbemiddel og endog sukkerfri gummi bruges til at cementere en krone tilbage på plads midlertidigt.

Advarsler

Hvis det ser ud som om et stykke tand er i kronen, når det kommer ud, skal du ikke cementere det igen. I dette tilfælde skal du se en tandlæge, fordi flere af din tand er brudt af.

Hvis din krone har et indlæg, og det er løs eller kommer ud, må du ikke cementere kronen tilbage. Som med nogle tandbrud, kan kun din tandlæge i dette tilfælde sætte kronen på igen.

Del:
Kommentarer