Sådan bruges walking polakker

Sådan bruges walking polakker

Vandring med vandrestier, også kendt som Nordic Walking, stammer fra 1930'erne i Finland, da langrendsløjperne søgte en træningsmetode under varmt vejr og når sneen var knappe. Også kaldet stavgang og skiløb, nordisk vandring tilføjer et overkropselement til, hvad der overvejende er en kropsaktivitet og øger antallet af kalorier, der brændes i forhold til regelmæssig gang. Ved hjælp af poler, når du går, hjælper det også med at reducere mængden af ​​kraft placeret på underkroppen, som kan lindre foden, knæ og hofte ubehag og giver balance og stabilitet på ujævne overflader...

Typer af trekking polakker

Trekking poler er lavet af en lang række materialer, men ultra-lys, super-stærk carbon fiber, aluminium og træ er de mest almindelige. Nogle poler, hovedsagelig dem, der er fremstillet af træ, kommer i faste længder, mens kulfiber og aluminiumspoler er generelt justerbare. Der er også sammenklappelige trekkingstænger til rådighed, når størrelse og bærbarhed er problemer, f.eks. Når du rejser med fly. Trekkingspolerne er udstyret med eller uden håndremmer, og nogle poler kan også forsynes med gummipropper, kaldet poter, hvilket gør dem ideelle til at gå på asfalt.

Tilpasning af dine trekking polakker

For at få mest ud af trekkingspolerne skal de indstilles til den korrekte højde. Hvis dine poler er for lange, vil du ikke kunne lægge meget vægt på dem, og hvis de er for korte, kan du ende med at læne sig for meget, hvilket kan føre til dårlig kropsholdning og rygsmerter. Stå på en fast, flad overflade og hold polerne lodret ved hjælp af håndtagene. Placer spidserne, så de er ved siden af ​​dine tæer. Med dine øvre våben tæt på dine sider skal du justere længden af ​​dine poler, så dine underarm er parallelt med gulvet. Når dine poler er den rigtige højde, skal du låse dem forsvarligt på plads, da en sammenklapningspole kan føre til skade. Ved lange opstigninger eller nedstigninger skal du justere længden af ​​din stang for at sikre, at dine underarme forbliver parallelle med jorden - på nedstigninger, forlæng polerne lidt og forkort dem for stigninger.

Walking med trekking polakker

At gå med trekkingspoler kan føle sig unaturligt i starten, men med lidt øvelse bør det blive anden natur. Hvis dine poler har stropper, slip dine hænder i løkkerne nedenunder, så stropperne er omkring dine håndled. Dernæst slip dine hænder ned for at få fat i håndtagene og stropperne sammen. Dette skal give dig et fast, men afslappet greb. Når du går på niveau terræn, sving din venstre stolpe fremad, da du træder ud med dit højre ben og planter stangen, så den peger lidt bagud. Din arm skal udvides fra din skulder med din albue let bøjet. Skub ned på stangen for at give dig en lille fremadgående fremdrift. Flyt ind i din næste skridt og sving din modsatte arm fremad. Forsøg at holde armene afslappede og ikke knække dine skuldre.

Brug af trekking polakker på svær terræn

Trekking poler kan gøre at gå på vanskeligt terræn meget lettere og potentielt sikrere. På meget stejle stigninger, sving begge poler frem hver gang du træder og hold polerne lodrette for at give mere støtte og fremdrift. Ved lange traverser over stejle skråninger skal du forkorte op ad bakspolen, mens du forlænger nedadgående stang for at holde din krop oprejst og for at maksimere stabiliteten og balancen. Når du krydser forhindringer som f.eks. Klatrefelter eller logbroer, skal du løfte dine poler ud til dine sider, som en stramme-walker bruger en balancestang.

Del:
Kommentarer