Sådan bruges svarte lys til at diagnosticere svampe

Sådan bruges svarte lys til at diagnosticere svampe

Den mest almindelige måde at diagnosticere svampeinfektioner på huden plejede at være en Woods lampe, mere almindeligt kaldt et sort lys i dag. Ikke alle svampe fluorescerer i ultraviolet lys, men mange arter gør. Over tid er disse let-til-spot arter blevet erstattet af arter, der ikke fluorescerer, den største undtagelse er ringorm, hvoraf halvdelen af ​​arten fluorescerer i UV-lys.

Rens det mistænkte infektionssted. Fordi en lang række stoffer fluoresceres under UV-lys, skal du omhyggeligt rengøre det område, der skal inspiceres. Sørg for at fjerne flad hud, hår, makeup eller topiske medicin, der kan skjule infektionen.

Aktivér det sorte lys. Tænd dit lille håndholdte sorte lys ved at sætte det i en stikkontakt og tænde det. En bærbar lampe skal bruges, så den kan bringes tæt på stedet for den potentielle svampeinfektion.

Hold lampen tæt på huden. Tag lampens pære tæt på infektionsstedet uden at røre det direkte på huden. Hvis en ringorm eller en anden fluorescerende svamp er til stede, skal stedet lyse lysegrøn.

Bekræft diagnosen med en kultur. En sort lysdiagnose bør ikke betragtes som afgørende. Tag en kultur af den mistænkte svamp med en bomuldspinne og lad den udvikle sig i et forseglet kulturmedium eller søge professionel hjælp.

Tips

Patchy hår eller skaldede pletter kan være et symptom på svampe, men mange af disse arter, der forårsager disse symptomer, fluorescerer ikke under et sort lys. Hvis du er i tvivl, søg professionel lægehjælp.

Advarsler

Ringorm og andre svampeinfektioner spredes let gennem direkte kontakt. Vær forsigtig omkring en mistænkt svamp. Brug engangshandsker og rengør dine hænder grundigt.

Del:
Kommentarer