SĂĄdan bruges Shimano Gears

SĂĄdan bruges Shimano Gears

Gearene på din cykel giver dig mulighed for at justere, hvor let det er at pedalere. Hvis du støder på en bakke, stor eller lille, skiftes til et lettere gear, hjælper du dig med at klatre. Når du kører på flade overflader eller ved et fald, kan du skifte til et hårdere gear for at opretholde en god pedal kadence. At vide, hvordan du bruger gearene, vil gøre din tur mere fornøjelig og gøre dig til en mere effektiv cyklist. Shimano gear er skiftet af enten en twist-greb shifter, finger shifter, eller shifters er indarbejdet i dine bremse håndtag.

Find det forreste sæt gear, de nærmeste pedaler. Disse er kædelængderne, og din cykel vil have en til tre af dem i stigende størrelser. Den største er det hårdeste gear, og det mindste er det nemmeste gear. Når du skifter med venstre skifter, bevæger frontspareren kæden over kæderne. De fleste rider, du kan aldrig flytte front gear, medmindre der er en stor forskel i højde.

Find de bageste gear, der er fastgjort til dit baghjul. Disse kaldes en kassette, og de enkelte redskaber hedder tandhjul. Disse arbejder modsat af forgearene, hvor den mindste er det sværeste gear og den største er den nemmeste. Når du skifter med højre shifter, bevæger den bageste spærre kæden over tændene. Du vil skifte på kassetten adskillige gange under en tur.

Bestem hvilken type Shimano shifters du har. Nogle ældre mountainbikes og hybridbikes har greb shifters, der er integreret i styret og snoet for at skifte gear. Mere moderne mountainbikes og hybrider vil have indekserede tommelfinger shifters monteret på styret, som du klikker med din finger og tommelfinger for at skifte gear. Nyere vejcykler vil have shifters integreret med bremsearmene.

Skift bagspareren ved at manipulere højre shifter mens du pedalerer. På et twist-shift-system greb styret og drejes enten med uret for at gå til et hårdere gear eller mod uret for at gå til et lettere gear. På en tommelskifter klikker du på en hånd med fingeren for at flytte gearene ned og tommelfingeren for at flytte gearene op. Med et bremsehåndtagssystem på en cykel, skal du bruge fingrene til at trykke armen indad (mod håndtaget) for at gå i lettere gear og trykke enten på den lille håndtag på bremseklappens side eller på håndtaget bagved bremsegrebet til at bevæge sig ind i et hårdere gear.

Skift frontspareren ved at bruge venstrehåndskifterne, mens du pedaler. De arbejder modsat de højre skiftere. På et twist-shift system greb styret og drej det enten med uret for at gå til et lettere gear eller mod uret for at gå til et hårdere gear. På en tommelskifter klikker du på en hånd med fingeren for at flytte gearene op og klikke på den anden med tommelfingeren for at flytte gearene nedad. Med et bremsearrangement på en cykel, skal du bruge fingrene til at trykke armen indad (mod håndtaget) for at gå i hårdere gear, og tryk enten på den lille håndtag på bremseklappens side eller på armen bag bremsearmen for at flytte ind i et lettere gear.

Del:
Kommentarer