SĂĄdan bruges gurkemeje til at reducere inflammation og smerte

SĂĄdan bruges gurkemeje til at reducere inflammation og smerte

Gurkemeje bruges almindeligvis som krydderi i indisk madlavning, især i curry retter. Det har også spillet en rolle i over 4.000 år i traditionel asiatisk medicin. En undersøgelsesartikel udgivet i The Journal of Alternative and Complementary Medicine i 2003 bemærkede, at gurkemeje har en bevist antiinflammatorisk effekt og anses for at være sikkert til konsum.

Gurkemeje og betændelse

Inklusive mere gurkemeje i din kost kan hjælpe med at begrænse betændelse i din krop. Den aktive ingrediens i gurkemeje, kaldet curcumin, hjælper med at lindre betændelse på en række måder, herunder at reducere din krops produktion af neurotransmitterhistamin og forlænge den antiinflammatoriske aktivitet af hormonet kortisol, ifølge en anmeldelseartikel, der blev offentliggjort i det rumænske tidsskrift om Biologi - Plantbiologi i 2010. Både histamin og kortisol hjælper med at kontrollere inflammation i din krop.

Gurkemeje og smertestillende

Nogle lægemidler til smertelindring har uønskede bivirkninger, især når de bruges i lang tid. Tilføjelse af mere antiinflammatoriske fødevarer og ingredienser til din kost kan medvirke til at begrænse inflammation og dermed smerte på grund af inflammatoriske tilstande, såsom arthritis. En anmeldelse artikel offentliggjort i Kirurgisk Neurology International i 2010 foreslået, at brugen af ​​gurkemeje kan hjælpe dig med at reducere mængden af ​​ikke-steroide smerte medicin du tager.

Bivirkninger og sikkerhed

Gurkemeje tolereres normalt godt, selv i nogle doser højere end du ville få i mad ifølge en artikel offentliggjort i British Journal of Nutrition i 2010. Med høje doser fra kosttilskud kan du udvikle sår og langvarig brug kan forårsage forstyrret mave, gas, kvalme, fordøjelsesbesvær og mavesmerter. Nogle mennesker er allergiske over for gurkemeje og kan opleve bivirkninger.

Gurkemeje kan interagere med blodfortyndere, diabetesmedikamenter og lægemidler, som reducerer mavesyre, så kontakt din læge for at sikre, at det er sikkert for dig at øge din gurkemejeindtagelse.

Gravide kvinder bør undgå at tage store mængder gurkemeje, da det kan medføre menstruation og forårsage abort. Der er også en potentiel øget risiko for nyresten i mennesker, der er modtagelige.

Brug i kost

Afhængigt af om du bruger frisk gurkemeje eller jordet tørret gurkemeje, skal du bruge en anden mængde. En tommer af gurkemeje rod er lig med ca. 1 spsk frisk revet gurkemeje eller 1 tsk jordet tørret gurkemeje. Start dagen med at tilføje gurkemeje til dine røræg eller omelet, eller bland en smoothie med mango, banan, gurkemeje, honning, ananas og kokosnød.

Lav en dukkert til grøntsager med mayonnaise, gurkemeje, hakket løg, hvidløgspulver, eddike og peberrod. Til en side skål blandes gurkemeje med ris, rosiner og cashewnødder, eller tilsæt det til sauteed grøntsager, såsom blomkål eller en blanding af grønne bønner og løg. Du kan også bruge gurkemeje til at gøre din æg salat endnu mere gul og flavorful eller i en curry skål til middag. Nogle mennesker kan lide at drikke en blanding af mælk eller nondairy mælk, gurkemeje, honning, kanel og ingefær før sengetid.

Del:
Kommentarer