SĂĄdan bruges et switchpanel til racerbiler

SĂĄdan bruges et switchpanel til racerbiler

I den sportslige sport med høj dollar, hvor en motor kan koste så meget som eller mere end det gennemsnitlige familiens hjem, er opgaven med at overvåge motorfunktionen meget vigtig. Det er så underligt, at jobbet med ledningsnettet er en af ​​bilbyggerens vigtigste opgaver. Hvad der kan være en overraskelse for mange mennesker er, at det udstyr, der benyttes i panelet, ikke er det dyreste, som penge kan købe. Det er imidlertid vigtigt, at det er samlet korrekt og med omtanke for detaljer.

Park bilen på en godt belyset, flad og plan overflade. Fjern batteriets positive kabel med en skruenøgle.

Bestem på en montering sted for betjeningspanelet. Husk at dette panel skal monteres på et sted, hvor en belted-in fører nemt kan nå det. Kontroller også regelbogen for dit spor, da de ofte har mandatsteder til batteri- og brændstofdæmpningsafbrydere.

Opret et diagram. Bestem, hvor mange kredsløb du skal bruge. For det mest grundlæggende betjeningspanel skal du have en hovedafbryder til tænd / sluk, tænding og en startknapp. Brug en pen og et papir til at tegne ledningsdiagrammet for at vise, hvordan du skal lægge om panelet. I diagrammet henvises til trådstørrelsen og omskifterens strømstyrke. Dette vil hjælpe til erstatning, hvis behovet opstår.

Træk panelet. Tilslut den positive side af kill-kontakten til det positive kabel på starteren og den negative side af kill-kontakten til motorblokken. Brug kun TXL- eller SXL-ledninger (findes i high-end elforsyningshuse), som har en højere varmekvalitet end ledninger, som du finder i rabatdelsbutikker. Skær ledningen med en wire cutter og strip den tilbage omkring 1/4 inch med stripping tang. Dette forhindrer, at snit og slibede trådstrenge fjerner ledningen med en kniv. Klem terminalen ender til ledningen med en wire crimper.

Løs de krympede forbindelser med et loddejern og læg varmekrympeslangen over forbindelsen. Varm slangen med en varmepistol for at krympe den omkring den loddeforbindelse. Dette forhindrer vibrationer i at svække forbindelsen.

Skru den ene ende af ledningens klemme til sikringsblokken med en skruetrækker. Anbring en dråbe væsketape over skruen for at forhindre, at den støtter ud på grund af vibrationer. Placer den anden ende af ledningen på startkabelbolten. Stram bolten med en skruenøgle og læg en dråbe væsketape over bolten. Træk tændingsbryderen på samme måde ved at tilslutte kontakten til den positive side af spolen. Startknappen forbindes på samme måde fra knappen (omskifteren) til startspærren. Tag din tid, og lodd og varme krymper alle tilslutninger. Fortsæt med denne ledningsføring for alle de kontakter, du har indarbejdet i dit panel.

Fastgør selen. Brug plastic lynlås til at sikre din nye ledningsnet. Vær særlig opmærksom på at lede ledningerne væk fra varmekilder og skarpe kanter, der kan ødelægge ledningerne. Ofte kan et gammelt stykke vakuumrør skæres og placeres rundt om dit nye ledningsnet for at beskytte det mod slid. Spænd slangen med en barberkniv, sæt ledningsnålen inde i slangen og fastgør den med lynlås.

Monter panelet. Når du har monteret panelet, kan du montere panelet ved at indsætte en borekrone i boremotoren og bore gennem panelet og ind i racerbilens rullestang. Indsæt en popnål i nittepistolen og læg den i det borede hul. Klem nittepistolen til nitten poper. Gentag denne proces med boring og nitning omkring omkredspanelets omkreds, indtil den er monteret sikkert på rullestangen.

Del:
Kommentarer