SĂĄdan bruges et Snellen-diagram

SĂĄdan bruges et Snellen-diagram

Snellen-diagrammet, der almindeligvis kaldes et øjeoversigt, er et almindeligt værktøj, der anvendes af øjenplejepersonale, førerbeviseksamenvejleder eller andre interesserede i at teste en persons syn. Selvom mere avanceret og kompliceret udstyr anvendes i øjenplejeindustrien, er Snellen-diagrammet, der har været i brug siden midten af ​​det nittende århundrede, fortsat et billigt, enkelt og effektivt udstyr.

Mens kun en uddannet øjenplejepersonel kan diagnosticere synsforstyrrelser korrekt, er det nemt og sikkert at bruge et Snellen-diagram enten hjemme eller på arbejdspladsen.

Fastgør Snellen-diagrammet til en flad overflade i et godt oplyst rum. Diagrammet skal være i en behagelig højde, som kan ændre sig afhængigt af individets højde.

Mål tyve meter fra diagrammet og marker et sted, der vender direkte mod diagrammet. (Testresultaterne vil kun være korrekte, hvis det tages fra denne afstand.)

Stå ved den tyve fods linje og dække dit venstre øje, så du kan kun se ud af dit højre øje. Start fra toppen, læs hver række fra venstre til højre for så langt ned, som du stadig kan lave bogstaverne. Bemærk den sidste linje, som du kunne identificere hvert brev korrekt. Få en assistent til at kontrollere, at du læser bogstaverne korrekt.

Gentag testen med dit venstre øje og dækker dit højre øje denne gang. Bemærk den sidste række du kunne læse med fuldstændig nøjagtighed. Rækken for hvert øje er ikke nødvendigvis det samme.

Tag mærke til den brøkdel, der vises til venstre for hver række: Den identificerer, hvordan din visionshastighed er. For eksempel, hvis du kunne læse til den femte linje, har du 20/40 vision; hvis du kunne læse til syvende linje, har du 20/25 vision.

Se på dine resultater for at bestemme kvaliteten af ​​dit syn. For eksempel kan en person med 20/60 vision læse 20 meter væk, hvad en person med normal vision kunne læse 60 meter væk. I USA kræves en score på 20/40 eller bedre for at køre bil uden korrigerende linser, syn på 20/200 eller dårligere kvalificerer en person som juridisk blind.

Advarsler

Selvom det er uvurderligt at bestemme nærsynethed, identificerer Snellen-diagrammet ikke en række andre synsforstyrrelser.

Hjemmebrug af et Snellen-diagram er ikke en erstatning for professionel visionstest.

Del:
Kommentarer