Sådan bruges Epsom Salt som afføringsmiddel

Sådan bruges Epsom Salt som afføringsmiddel

På overfladen ser Epsom salt til forstoppelse ud som en nem nok opgave: Følg pakningsvejledningen nøjagtigt, bland en lille mængde Epsom salt i vand, drik det og vent et par timer. Men der er faktisk meget mere til det end det. Magnesiumsulfat, det kemiske navn til Epsom-salt, er ikke sikkert for alle at tage, og det bør heller ikke bruges til hyppig forstoppelse, da det øger risikoen for magnesiumforgiftning. Kontakt en læge for at sikre, at Epsom salt er sikkert og passende for dig at bruge.

Laksende virkninger af magnesiumsulfat

Magnesium, om det er erhvervet ved at bruge Epsom-salt blandet i vand eller et over-the-counter-produkt som magnesiummagnesia, virker ved at trække væske ind i tyktarmen, hvilket blødgør afføringen og gør det lettere for dig at passere. Din krop holder imidlertid magnesium i en meget delikat balance; for meget eller for lidt kan have alvorlige sundhedsmæssige virkninger. Mens mængden af ​​magnesium i en lejlighedsvis over-the-counter forstoppelse behandling ikke sandsynligvis vil forårsage den gennemsnitlige raske person nogen alvorlige problemer, bør nogle mennesker ikke bruge Epsom salte oralt. For eksempel advarer Drugs om, at du ikke bør bruge Epsom-salte til visse kroniske sygdomme, såsom diabetes og nyreproblemer; hvis du lider af spiseforstyrrelser, såsom anoreksi eller bulimi hvis du har anvendt afføringsmidler i en uge eller længere; eller hvis din læge har ordineret en lav-magnesium diæt til dig.

Interaktioner med medicin

Hvis du bruger Epsom salt som afføringsmiddel, skal du kun gøre det med din læge, da mange almindelige lægemidler kan interagere med det. Hjemmesiden, NHS Choices, lister almindeligt foreskrevne lægemidler som ACE-hæmmere; svampedræbende stoffer; antihistaminer; mange antibiotika og antivirale lægemidler; kortikosteroider; antipsykotiske lægemidler; visse hjerte medicin og endda aspirin som lægemidler, der ikke bør bruges sammen med Epsom salt.

Alternativer til Epsom Salt

Som Merck Manuals hjemmeside peger på, anbefaler læger typisk diætændringer for de fleste forstoppelse. Du har sikkert hørt det velkendte råd til at øge fiber og væskeindtag. Faktisk kan du stole på Epsom-salt eller andre afføringsstoffer, der kan gøre forstoppelse mere sandsynligt, da din krop kommer til at stole på disse hurtige løsninger. Hvis du oplever mere end bare lejlighedsvis forstoppelse, er det vigtigt at springe over Epsom-saltet og kontakte din læge for at undersøge, om livsstilsændringer kan hjælpe. Din læge vil også gerne udelukke mere alvorlige årsager til din forstoppelse.

Andre overvejelser

Drugs hjemmeside beskriver visse symptomer eller medicinske tilstande, der kræver at undgå brug af Epsom salte til din forstoppelse. Mavesmerter, opkastning, kvalme, tarmproblemer som obstruktion eller impak, kolitis eller pludselige ændringer i tarmvaner, der varer længere end to uger, er alle røde flag, der betyder, at Epsom salt og andre afføringsmidler ikke bør anvendes. Kontakt din læge med det samme for behandling.

Del:
Kommentarer