Sådan bruges en steroid næsespray under en kold

Sådan bruges en steroid næsespray under en kold

Nasalsteroidsprayer (kortikosteroidsprayer) anvendes typisk til behandling af høfeber (allergisk rhinitis) og vasomoter rhinitis (ikke-allergisk rhinitis). Symptomerne på en forkølelse kan producere den samme betændelse i næsepassagerne, så nasalsteroidsprayer kan være en effektiv behandling for at reducere betændelsen som følge af en forkølende virus. Forskellige mærker af nasale steroidsprayer omfatter fluticason (Flonase), mometason (Nasonex), flunisolid (Nasarel), triamcinolon (Nasacort AQ), beclomethason (Beconase AQ), ciclesonid (Omnaris) og budesonid (Rhinocort Aqua).

Sådan bruges en Nasal Steroid Spray til en kulde

Du kan bruge nasal steroid spray under en forkølelse for at lindre betændelsen forårsaget af en forkølelse eller en sinus infektion som følge af en forkølelse. Hvis du har kolde symptomer, der går ubehandlet, kan kroniske eller tilbagevendende bihuleinfektioner opstå. Du kan finde lindring fra at bruge en nasal steroid spray. Dens antiinflammatoriske virkninger lindre trængsel, der opstår som følge af en forkølelse eller sinus infektion.

Begynd at bruge en steroid næsespray tidligt i kulden for at forhindre overbelastning og blokeringer i dine næsepassager, som kan føre til en sinusinfektion. Indåndede nasalsteroider reducerer vævssvulmen og forhindrer dine bihuleforbindelser i at blive blokeret, så bakterierne kan pulje og forårsage en sinusinfektion.

Brug nasal steroid sprayer under en kold regelmæssigt; en eller to gange om dagen i en uge eller mere for at opnå den fulde fordel af medicinen. Inflammation tager tid at løse, så det er vigtigt, at du holder fast ved din foreskrevne behandlingsplan, når du bruger indåndede nasale steroider. Nasal steroid spray kan bruges enten alene eller sammen med antihistaminer og decongestants.

Shaking nasal steroid spray beholderen; blæser din næse og rydder ud slim fra dine næsepassager. Derefter lukkes et næsebor og mens du sætter nasalapplikatoren i det andet næsebor, indånder sprayen gennem din næse, efter at du har trykket på applikatoren for at frigive medicinen. Gentag samme procedure i det andet næsebor. Sørg for at sprede antallet af sprayer, som din læge anbefaler, og brug medicinen i hele den tid, lægen har ordineret.

Tips

Vær opmærksom på, at du kan opleve mindre bivirkninger fra nasale steroidsprayer som tørhed og irritation i dine næsepassager, en ubehagelig lugt eller smag, hovedpine eller næseblødninger. Sprøjt altid opad, inden i næsen og ikke mod septum (knogle mellem næseborene) for at undgå irritation af næseseptumet.

Del:
Kommentarer