Sådan bruges en mini cykelpumpe

Sådan bruges en mini cykelpumpe

En mini-cykelpumpe kan være en tur-saver, hvis dit dæk mister luften mens du er ude på din cykel. Men deres lille størrelse kan gøre dem akavet og vanskeligt at bruge. At vide, hvordan du bruger din minipumpe, kan tage noget af bekymringen ud for at gå på en lang cykeltur.

Trin 1

Bestem din cykels ventiltype. De to mest almindelige ventiltyper er Schrader ventilen og Presta ventilen. Schrader ventiler findes mest på bildæk og børnecykler, mens Presta-ventiler findes mest på højere cykler.

Trin 2

Konfigurer din pumpe til ventiltypen. Nogle pumper har et dobbelt hoved, med den ene side, der virker for hver ventiltype. I andre pumper må du muligvis demontere dysen og vippe en plastik og gummi stykke, så det passer til den type ventil du har. Tjek din brugsanvisning for at finde ud af, hvilken type pumpe du har.

Trin 3

Åbn ventilen på dit dæk. For Schrader ventiler er alt, hvad du skal gøre, fjernet hætten, hvis du har en. For Presta ventilen skal du fjerne en hætte og løsne en møtrik i enden af ​​ventilen. Når møtrikken er løsnet, frigøres luften ved at trykke på enden af ​​ventilen.

Trin 4

Kontroller, at pumpen er i ulåst position: For de fleste minipumper vil der være en håndtag, der er låst op, når den er flad mod pumpen og låst i 90 graders vinkel til pumpen. For nogle pumper er det omvendte sandt, så kontroller din ejers manual for at identificere den korrekte position for din pumpe.

Trin 5

Skub pumpen på ventilen med et simpelt tryk. Prøv at lægge lige tryk direkte på ventilen. Skubbe ventilen til siden kan forårsage lækage over tid.

Trin 6

Lås pumpen på ventilen, når du hører luft, der kommer ud. Nogle pumper låses med en vridning, mens andre har en håndtag til at trække.

Trin 7

Støt pumpen tæt på ventilen. Placer din hånd bag den del af pumpen, der er forbundet med ventilen, for at skabe en mere robust pasform. Vær forsigtig med ikke at lægge pres på hjulets talte, da du trykker på et hjultalte, kan få hjulet til at gå uden for justering.

Trin 8

Pump, indtil det ønskede lufttryk er nået: Hvis du ikke ved, hvor meget tryk du skal lægge i dit dæk, skal du kigge på dæksiden. Du vil finde en maksimal lufttryk vurdering du skal holde under.

Trin 9

Lås op pumpen: Når du har nok lufttryk, skal du låse op pumpen.

Trin 10

Fjern pumpen fra ventilen:

Trin 11

Hvis du har en Schrader-ventil, skal du udskifte hætten. Hvis du har en Presta-ventil, stram møtrikken på ventilen, indtil der ikke kommer luft ud, når du trykker på den, og udskift hætten igen.

Del:
Kommentarer