SĂĄdan bruges Aquacel

SĂĄdan bruges Aquacel

Aquacel er en steril dressing, der bruges til at dække akutte og kroniske sår, der udskiller pus eller andre væsker. Forbindelsen anvendes på sår, transplantater og læsioner, der ville have gavn af at blive fugtige. Den aktive ingrediens i Aquacel dressing er natriumcarboxymethylcellulose. Aquacel trækker overskydende fugt væk fra et sår og fælder bakterierne. Overdreven fugt holdes i forbindingen for at holde såret tørret ud, hvilket fremmer sårheling.

Vask dine hænder med sæbe og vand.

Påfør et aktuelt antibiotikum til såret, hvis det er ordineret af din læge.

Hæld isopropylalkohol på saks for at sterilisere skærefladen. Lad saksene lufttørre.

Skær Aquacel dressing med steril saks til en størrelse, der er lidt større end såret.

Læg Aquacel dressing direkte på toppen af ​​såret.

Fugt Aquacel dressing med saltvand vandopløsning, hvis såret er meget tørt. Hvis såret udskiller pus eller andre væsker, behøver forsmøringen ikke at blive fugtet.

Dæk Aquacel dressing med en anden steril dressing. Brug gasbind, hvis såret er meget vådt, for at absorbere overskydende fugt. Brug en plastikbeslag, hvis såret kun er lidt vådt, for at hjælpe med at holde fugt i Aquacel dressing. Fix den sekundære dressing over Aquacel dressing med kirurgisk tape.

Skift Aquacel dressing en gang om dagen, hvis såret udskiller meget væske. Forbindelsen kan efterlades i op til syv dage til tørresår. Hvis Aquacel dressing klæber til såret, skal du anvende saltvandsvandopløsning for at løsne forbindingen. Tjek med din læge for en anbefalet dressingændringsplan.

Advarsler

Brug ikke Aquacel, hvis du er følsom eller allergisk over for natriumcarboxymethylcellulose.

Del:
Kommentarer