SĂĄdan bruges Ambu Tasker

SĂĄdan bruges Ambu Tasker

Den Ambu (Air-Shields Manual Puste Enhed) taske er en speciel type Bag Valve Mask (eller BVM), der bruges til at hjælpe et barn eller en voksen, der enten ikke ånder eller har svært ved at trække vejret alene. Det er et værktøj, der holdes og drives af hånden og er ansat for at give en kontinuerlig tilførsel af ilt til en persons lunger i en proces kaldet "bagging". Ambu pose skal være en uundværlig del af en crash cart eller et førstehjælpskasse. I praksis skal kun uddannede lægepersonale betjene denne manual resuscitator. Men i tilfælde af ekstrem nødsituation kan enhver bruge den til at iltge patientens lunger og redde sit liv i processen, og dermed behovet for at gøre sig bekendt med, hvordan man betjener det.

Instruktioner

Prøv at finde vej til at få patienten til at trække vejret, hvis han ikke trækker vejret. Brug Ambu tasken, hvis han stadig ikke trækker vejret.

Sørg for, at patientens luftveje er fri for slim, inden du bruger apparatet.

Placer patienten på en sådan måde, at næsens spids vender opad. Du kan rulle et lille håndklæde under hans skuldre for at hjælpe ham med at opretholde denne position.

Sørg for, at ansigtsmasken er tilsluttet adapteren på posen; posen er forbundet med oxygenrøret; og slangen er forbundet med regulatoren på tanken.

Sæt masken tæt over munden og næsen af ​​patienten med hånden og hold masken mod ansigtet.

Brug din tommelfinger til at klemme posen på en rask måde for at lægge pres på det. Sørg for, at posen er presset hårdt nok til at producere en højde i patientens bryst, ligesom når han trækker vejret normalt.

Klem Ambu pose en gang hver 2-3 sekunder, hvis patienten er et barn eller en gang hver efter 5-6 sekunder, hvis han er voksen. Hvis patienten stadig finder det svært at trække vejret, skal du fortsætte med at hænge op til det punkt, hvor han begynder at trække vejret normalt, eller indtil den medicinske personale ankommer.

Skift masken eller patientens hoved, hvis brystet stadig ikke stiger. Herefter forsøger du at lægge lidt mere pres på Ambu Bag.

Hvis barnets kiste stadig ikke stiger, skal du overveje, at der er et objekt, der forhindrer luftvejen og gør dit bedste for at genoplive patienten.

Tips

Hold ambu pose ren så hver efter brug, tør den af ​​med den anbefalede desinfektionsopløsning.

Advarsler

Hold Ambu taske altid på patientens sengelag og sørg for at masken og posen altid samles. Hvis patientens kiste stadig ikke stiger, er der en stor mulighed for, at der er et solidt objekt, der blokerer luftvejen, så gør dit bedste for at genoplive patienten.

Del:
Kommentarer