SĂĄdan bringer du ned en feber

SĂĄdan bringer du ned en feber

Spørg folk om feber er godt eller dårligt, og de vil nok se på dig sjovt, fordi alle ved, at feber er dårlig... undtagen det er det ikke. Feber er ikke forårsaget af sygdom; en feber er en del af din krops reaktion på sygdommen. Som University of Maryland Medical Center sætter det, "Feberen kæmper for den person, ikke imod." Faktisk rådgiver MayoClinic ellers sunde voksne for ikke at forsøge at bringe ned fevers lavere end 102 F. Faktisk er feber ubehageligt, og du vil bare bringe den ned.

Drik masser af væsker. Fevers øger din metaboliske hastighed, hvilket betyder at du skal arbejde lidt sværere for at blive hydreret, og dehydrering kan yderligere hæve din temperatur. Vand er normalt det bedste valg, selv om nogle mennesker foretrækker visse "komfortdrikke", når de er syge, såsom ingefær ale eller en bestemt type juice.

Tag et lunkent bad - ikke koldt - og blød i flere minutter. Alternativt kan du prøve et lunkent svampebad. MayoClinic anbefaler at bruge koldt vand, fordi koldt vand fremmer rystende, og rystende muskler genererer varme.

Få masser af hvile - som MayoClinic påpeger, vil ikke mere aktivitet ofte øge din kropstemperatur yderligere, men din krop har brug for hvile for at hjælpe dig med at komme dig fra din sygdom.

Tag feberreducerende medicin, hvis din feber er større end 102 F oralt eller som anbefalet af din læge. Nogle af de mest almindelige feberreducerende stoffer, der er tilgængelige overalt, er ibuprofen, naproxen og acetaminophen. Nogle af mærkerne for disse stoffer er Motrin, Advil, Aleve og Tylenol.

Advarsler

Ellers kan sunde voksne generelt følge disse foranstaltninger. Voksne med andre sundhedsmæssige problemer, børn og spædbørn er dog en anden historie. Kontakt din læge for rådgivning og følg hendes anbefalinger.

Selvom de fleste ellers sunde voksne aldrig kører en feber på over 105, og hjerneskade fra feber vil ikke forekomme under 107, hvis du har en høj feber, skal du kontakte din læge for at få råd.

Hvis din feber varer mere end tre dage, og du ikke har begyndt at føle dig bedre, skal du kontakte din læge.

Følg altid etiketinstruktionerne omhyggeligt, hvis du vælger at tage medicin.

Del:
Kommentarer