Sådan bliver du væk af en kulde på en dag

Sådan bliver du væk af en kulde på en dag

En forkølelse, ellers kendt som viral rhinitis, er en viral infektion, der rammer øvre luftveje. Denne type infektion angriber både børn og voksne og kan overføres fra den ene person til den anden gennem en tæt kontakt med et inficeret individ (som et håndtryk). Selvom forkølelsen er let at behandle, kan manifestationer af dets tidlige symptomer virkelig være ubehagelige - en tilstoppet næse med konstant nysen, kløende hals med tør eller produktiv hoste, hovedpine, feber og generel følelse af at være syg. Forkølelse varer normalt i cirka 3 til 5 dage, men du kan få dig til at føle dig bedre i løbet af en dag ved blot at følge dine symptomer med det samme.

Behandle dine symptomer straks. Når symptomer på kolde sæt ind, er det faktisk din krops måde at tage virussen ud af dit system, såsom hoste for at slimme slim eller feber for at bekæmpe den eksisterende forkølende virus. Men hvis du virkelig har brug for at føle sig godt af hensyn til dit arbejde eller skole, så behandle dine symptomer med det samme. Ved nasal overbelastning kan du behandle det ved enten at tage en oral decongestant eller næsespray. Du kan tage hostehæmmende midler, hvis du har tør hoste eller hoste, hvis du har en produktiv hoste (hoste med slim). Hvis du har feber forbundet med kropssmerter, vil det tage op med at tage acetaminophen (som f.eks. Tylenol) ubehag. Tag sugetabletter for at lette halsen (dem der indeholder zink anbefales stærkt).

Hold dig varm og våg ordentligt ud. Sengestøtte under et varmt tæppe er den bedste måde at hjælpe din krop på, mens den kæmper mod de kolde vira i dit system. Det er normalt, at du føler dig svag og døsig, når du er syg, så hold dig bare afslappet og lad din krop komme sig. Jo mere du hviler, jo hurtigere du heler. Gør det nemt, hvis du vil have det godt før.

Drik masser af væske. Skyl de kolde vira væk ved konstant at drikke rigeligt med vand. Du kan også gå efter aromatiserede væsker som varm citronsaft med honning, appelsinsaft og andre frugtsaft. Kylling bouillon er meget effektiv til at reducere aktiviteten af ​​hvide blodlegemer (neutrofiler), som kan fremkalde en stigning i slimproduktion.

Fjern det løbende slim. Blæser næsen oftere er tilrådeligt, end at snuse det tilbage til din næse. Jo mere du blæser det, desto mere tager du en del af virussen ud af dit system, men det skal gøres på en korrekt måde. Blæse den ene side af din næse ad gangen. Tryk et næsebor og blæs gradvis på den anden side og derefter omvendt. Blæs ikke begge næsebor på en gang, for det kan kun skabe tryk, der kan føre til ørepine.

Unclog den tunge næse. Du kan gøre dette ved blot at gnide Vicks VapoRub på ryggen, brystet, over din næse og mellemrummet mellem næsebor og overlæbe. Du kan også massere næsebroen med et op og ned slagtilfælde ved hjælp af pegefingeren og tommelfingeren. Dampen af ​​mentol gnid og næsebryggemassagen vil løsne din forhindrede næse og hjælpe dig med at trække vejret lettere.

Udryd det kolde virus med dampindånding. Kog 3 kopper vand i en kedel. Forbered et badehåndklæde, et mellemstore bassin og Vicks VapoRub. Placer bassinet i en stol og et bord, hvor du nemt kan sidde og gøre dampindåndingen. Hæld det kogte vand i bassinet, tilsæt en teskefuld Vicks på det og bland. Derefter sætte sig ned og placere dit hoved over bassinet og afklæd eller omsæt bassinet med dit håndklæde, så der ikke kommer damp ud. Træk vejret ind på dampen for at lindre din tunge næse og også for at fjerne den eksisterende kold virus (denne type virus har ikke evnen til at overleve ved forhøjede temperaturer).

Berolige den kløende hals. Bland en teskefuld fuld af salt i et krus varmt vand og gurgle. Dette vil hjælpe med at lette din irriterede hals. Gør denne gurgling procedure 4 gange om dagen. Du kan også lindre din kolde inficerede hals ved at nippe med varm væske. Dette er en ganske udfordrende metode, fordi du her skal nippe til den hotteste vandtemperatur, du kan klare. Du kan også bruge almindeligt vand eller te blandet med citron. Når du har nippet til et krus af varm væske, skal du drikke et lille glas rent vand ved stuetemperatur. Denne varmt vand metode vil ikke kun hjælpe med at lette din irriteret hals, men vil også hjælpe med at fjerne din kolde virus hurtigt.

Tips

Tving ikke dig selv til at spise fastfood, hvis du ikke har lyst til det. Du kan gå til en meget enkel kost som supper, rå frugt og dampede grøntsager, eller du kan bare spise, når du føler dig sulten, men sørg for at drikke masser af væske for at hjælpe med din hurtigere helingsproces. Antibiotika virker ikke, når det kommer til at behandle forkølelse. Denne type medicin er kun effektiv til bekæmpelse af infektioner forårsaget af bakterier. Så at tage antibiotika til din kolde er slet ingen hjælp.

Del:
Kommentarer