Sådan bliver du NHL-coach

Sådan bliver du NHL-coach

Der er 30 hold i National Hockey League, fra 2009 spredt ud i USA og Canada, og hvert år er der i gennemsnit omkring syv åbninger som følge af trænere, der afslutter eller fyres. Trænere varer i gennemsnit tre år, og konkurrencen om jobene er hård. Her er hvad der kræves for at stige til toppen.

Trin 1

Mange NHL-trænere startede som assistenter i mindreårige, arbejdede for små penge og for hold baseret på fjerntliggende steder som Moose Jaw, Saskatchewan eller Port Huron, Michigan. Mange mindre ligahold er tilknyttet et NHL-hold, og succes på mindre niveau tiltrækker opmærksomhed og forfremmelse gennem det mindre system og i sidste ende kan føre til placering på coachingpersonalet hos et NHL-team.

Trin 2

Succesfulde NHL-spillere, især dem der viser poise og lederskab på isen, får korteste spor til et NHL-coachingjob. Nogle er straks ansat som NHL-trænere, så snart de annoncerer deres pensionering, mens andre yder assistentstillinger til at "lære tovet" før de bliver kaldt hovedtrænder.

Trin 3

En college coach med en vindende track record kan også modtage overvejelse at lede et NHL team. En af de mest berømte trænere, den sene Herb Brooks, var hovedtræner ved University of Minnesota og trænede 1980 "Miracle on Ice" amerikanske olympiske hockeyhold, der vandt guldmedaljen. Hans præstationer tjente ham flere NHL head coaching job i 1980'erne.

Del:
Kommentarer