Sådan bestemmes PD i briller

Sådan bestemmes PD i briller

Briller er en stor del af en persons stil, og når de bæres regelmæssigt, er det afgørende at få PD, eller pupillær afstand, korrekt. Den pupillære afstand er afstanden mellem eleverne (sorte centre) i øjet, og den korrigerende linse i brillerne skal centreret korrekt over eleven for nøjagtigt syn. Uden at få denne afstand korrekt, kan du gå hjem med skinnende nye briller, der ser for store eller for små til dit ansigt og lider af øjnene fra en forkert placeret linse.

Se på din recept for tidligere briller. Den pupillære afstand kan have været målt tidligere og være detaljeret på recept. Nogle optikere må ikke lægge pupillær afstand på recept, for at forhindre dig i at bruge måling til at købe briller online, og også til at opfordre dig til at vende tilbage til deres butik for nye briller.

Spørg din tidligere optiker til dine pupilmålinger, hvis de ikke er nævnt på din recept. Hvis din optiker har dem på filen, kan hun muligvis give målingerne til dig over telefonen.

Selvmål måleafstanden, hvis du ikke kan få den fra din optiker. Du kan selv gøre det, eller hvis dit syn ikke er godt nok, så spørg en ven om at hjælpe.

Stå foran et spejl og hold en linjal i dit ansigt. Juster nul millimeter mærket med midten af ​​pupillen i højre øje. (Pupillær afstand måles altid i millimeter).

Hold hovedet og linjalen stadig og luk dit højre øje. Med kun dit venstre øje åbent, læs mærket på linjalen, der ligger lige under midten af ​​din venstre elev.

Gentag målingen tre gange for at få et ensartet resultat. Dette resultat er din afstand PD. Tag væk 3 mm fra resultatet for at få din nær PD.

Bed en ven om at måle afstanden for dig, hvis du ikke kan se numrene tydeligt i spejlet. Denne person skal sidde omkring 18 inches væk fra dig (længden på en og en halv linjer). Hold begge dine øjne åbne og bede din assistent om at lukke et øje. Den afstand, hun måler, er den nærmeste PD. For at få afstanden PD, tilføj 3 mm millimeter til resultatet.

Tips

En anden måde at opnå PD på er at sætte på dine nuværende briller, og få en ven til at markere dine elevernes centre på glasset med en ikke-permanent markør. Derefter kan du måle pupillær afstanden fra punkt til punkt med en linjal.

Del:
Kommentarer