SĂĄdan bestemmes den korrekte rammeformat for en cykel

SĂĄdan bestemmes den korrekte rammeformat for en cykel

At få en ny cykel er en gateway til en sundere livsstil. At få cykel i forkert størrelse kan dog gøre din rideoplevelse mindre end fornøjelig. At have den rigtige rammestørrelse kan forhindre smerter i din nakkeknude, nakke og knæ, samtidig med at du forbedrer din effektivitet og kraft generelt, så du kan bruge mere tid i sadlen.

Tjek din inseam

Koordinering af din rammestørrelse til dine proportioner starter med din inseam. For cyklister kaldes inseammåling din skambenhøjde. Ved hjælp af et målebånd skal du finde længden af ​​din inseam fra bunden af ​​bækkenet mellem dine ben til bunden af ​​din hæl på et ben. Når du tager denne måling, skal du bære de sko, du har til hensigt at cykle ind. Når du har fået det, kan du finde den tilsvarende rammestørrelse på din cykel ved at kontrollere fabrikantens rammestørrelsesdiagram.

Dimensionering system

Målinger på vejcykler og mountainbikes vises ved hjælp af forskellige systemer. I USA bruges metriske systemer til vejcykler, mens der findes standard systemmålinger på mountainbikes. Rammehøjden på cykler, som normalt er mellem 48 og 63 centimeter, er en måling af sædrøret, hvilket svarer til din pubic knoglehøjde. Målingerne for mountainbikes falder mellem 15 og 22 tommer. Du vil opdage, at nogle cykler og de fleste mountainbikes bruger grundlæggende rammestørrelser som små, mellemstore, store eller ekstra store, men du kan stadig finde de faktiske målinger af disse rammer for at sammenligne forskellige mærker.

Test sædehøjde

Når du har brugt dine målinger til at slå sig ned på en ramme, kan du hurtigt teste pasningen ved hjælp af sædehøjden. Med en væg eller et bord til at støtte dig, skal du komme på cyklen og hæve sædehøjden, indtil dit knæ er lidt bøjet på det laveste punkt i din pedalslag. Læn dig derefter frem og kontroller, hvor svært det er at nå styret. Hvis du er for hunched over, skal du muligvis gå ned i en størrelse, så toprøret er kort nok til din torso og arme.

FĂĄ en perfekt pasform

Små justeringer i din sædehøjde, stængelængde, armlængde og endda dine cykelklammer kan gøre en stor forskel i dit komfortniveau. Cykelrammer kommer også i mænds- og kvinders specifikke designs, som har lidt forskellige målinger baseret på proportionerne af hvert køn. En kvinders specifikke cykel vil være bedre egnet til personer med længere ben, bredere hofter, kortere torsoer og smalere skuldre.

Del:
Kommentarer