SĂĄdan bestemmes basiskurven for et kontaktlinse

SĂĄdan bestemmes basiskurven for et kontaktlinse

Du kan bestille kontaktlinser online, men du har brug for en gyldig recept fra din øjenlæge. Bestilling online eller via telefon kan spare dig penge på dine kontakter, og du kan vælge mellem et stort udvalg af produkter og tilbehør til dine linser. Før du bestiller, skal du dog forstå, hvad tallene på din kontaktlinserforskrift repræsenterer. Disse tal er forskellige fra dem på din brilleforskrift. Du skal ikke bekymre dig, hvis du laver en fejl ved at udfylde oplysningerne. Sælgeren vil bekræfte dine oplysninger og bekræfte det med din læge, som krævet i loven.

Find de forkortelser på din recept, der står for højre eller venstre øje. Disse er i den første kolonne af din recept. Ocular Dexter (O.D.) er dit højre øje, og Ocular Sinister (O.S.) er dit venstre øje. Du kan se initialer som OU for begge øjne eller henholdsvis RE og LE for henholdsvis højre øje og venstre øje.

Flyt til den næste kolonne, som viser kuglen eller strømmen til dine linser. (Da kontaktlinser er tættere på dine øjne end dine briller er, så dine strømkrav ændres.) Dette er et tal mellem +20.0 og -20.0. For dem med et plus, jo tættere objektivet er for øjet, gør linsen svagere for brugeren. Hvis du har et negativt tal, jo tættere linsen er på øjet, desto stærkere er linsen.

Bestem basens kurve for dine linser. Den næste kolonne repræsenterer basekurven (B.C. eller B.C.R). Dette er indvendig kurve måling af dine linser. Nogle mærker tilbyder kun en basiskurvestørrelse, som er mere almindelig blandt mærker af bløde kontaktlinser. Personer, der bærer hårde kontaktlinser, har brug for flere valgmuligheder når det gælder basiskurvestørrelser på grund af disse linsers ufleksible, stive natur. Basiskurven er et tal fra 8,0 til 10,0 på din recept.

Se på det sidste nummer på din recept, som angiver linsens diameter. Når du blinker dine øjne, bevæger dine kontaktlinser sig over limbus, hvilket er den del af dit øje, hvor hornhinden møder scleraen. Dette er en problemfri overgang for de fleste af dem, der bærer bløde kontaktlinser. For dem, der bærer hårde kontaktlinser, er det irriterende og ubehageligt. Diameteren er et tal mellem 13,0 og 15,0.

Find de to ekstra kolonner på recept for toriske linser. Dragere med astigmatisme kan have yderligere kolonner på deres recept, med to tal adskilt af en X. Cylinderen skal være et tal mellem +4,00 og -4,00; Dette indikerer styrken af ​​din astigmatisme. Dem med svær astigmatisme vil have højere eller lavere cylinderantal, som svinger over tid, da ny teknologi racer nye produkter. Aksen er et tal mellem 0 og 180, og repræsenterer orienteringen af ​​din astigmatisme.

Tips

Disse basiskurveværdier svarer til skoens størrelse: Med nogle mærker kan du have en anden størrelse. Hvis din kontaktlinseforskrift ikke har et basiskurve nummer, tilbyder dette mærke kun en basiskurvestørrelse.

Opret en konto online med en distributør af kontaktlinser. Du kan få hurtige linser og automatiske forsendelser. Indstil påmindelser for at besøge din læge, inden din recept løber ud.

Du har ret til at få recept på kontaktlinser fra din øjenlæge. Han må ikke opkræve dig til recept, men han kan oplade dig for eksamen og kontaktlinser. Du er ikke forpligtet til at købe kontaktlinser fra din øjenlæge.

Advarsler

Du må ikke bestille et andet mærke af andre kontakter end hvad recepten angiver. Hvis du vil have et andet mærke, skal du få øjenlægen til at passe dig og udarbejde en anden recept.

Del:
Kommentarer