SĂĄdan beregnes Kcal

SĂĄdan beregnes Kcal

Kcals måler mængden af ​​energi, der leveres af en fødevare. Fødevarer indeholder et eller flere af følgende stoffer: kulhydrater, proteiner og fedtstoffer. Mængden af ​​kalorier (Kcals) af en fødevare er summen af ​​kcals i hver af disse kategorier.

MĂĄling af KCals

Se på fødevaremærket for et produkt. Hvis der ikke er nogen etiket, skal du slå op på ernæringsoplysningerne på linjen. Et godt websted til dette er www.nutritiondata. Se, hvor mange gram protein fødevaren indeholder. Multiplicer mængden af ​​protein gram med fire. Dette er mængden af ​​kcals i proteindelen.

Se nu på, hvor mange gram kulhydrater der er inkluderet i dette produkt. Multiplicer kulhydraterne med fire. Dette er mængden af ​​kulhydratkcal i fødevaren, der vurderes.

Find hvor mange samlede fat gram der er. Multiplicér dette nummer med ni. Dette er mængden af ​​fede kcaler. i maden.

Tilsæt mængderne af kcals i kulhydrater, fedtstoffer og proteiner sammen for et totalt kcalantal.

For at finde procentdelen af ​​en individuel komponent opdele mængden af ​​kcals med det samlede kcaltal. For eksempel, hvis der er 45 kcals fedt i et 90 kcal produkt, vil du opdele 45 ved 90. Denne mad består derefter af halvtreds procent fedt kcals.

Tips

Forsøg at spise de procentdele, der anbefales af Food and Nutrition Board. Fyrre fem til femogtreds procent af dit daglige indtag skal være kulhydrater. Protein bør omfatte ti til tredive fem procent. Fedt skal være 20 til 30 procent.

Del:
Kommentarer