Sådan beregnes fysisk aktivitetsniveau

Sådan beregnes fysisk aktivitetsniveau

En persons fysiske aktivitetsniveau er en numerisk metode til at udtrykke ens daglige energiforbrug. Det vil sige, det er et tal givet til, hvad der sker på en dag. Mængden af ​​fysisk anstrengelse på en dag bestemmer, hvor mange kalorier der skal indtages i samme periode for at opretholde aktivitet og tabe eller vægte som ønsket. Fysisk aktivitetsniveau (PAL) tager højde for samlede daglige energiforbrug (TDEE) og basal metabolisk hastighed (BMR). Ligningen kan skrives som:

PAL = TDEE / BMR

Beregn BMR.

En nøjagtig beregning af BMR kan kun udføres gennem specielt udformede tests, der udføres, når fordøjelsessystemet er inaktivt (efter 8 timers søvn, 12 timer uden mad). Uden ordentlig test kan BMR kun estimeres, med den nærmeste tilnærmelse, der kommer fra Harris-Benedict-ligningen, som engang var standard for BMR-målinger, men har siden vist sig at overvurdere med 5 procent eller mere. I betragtning af antallet af faktorer, der er involveret i korrekt BMR-beregning, herunder kropsoverfladeareal, kropstemperatur og sundhed, ydre temperatur og kirtelfunktion, kan fuldstændige præcise BMR-resultater ikke udføres i en simpel ligning, men Harris-Benedict forbliver den bedste praktiske skøn til rådighed uden ordentlig testning. Ligningerne bruger variablen af ​​vægt (w) i kilogram, højde (h) i centimeter og alder (a).

For mænd: BMR = (13,75 x w) + (5 x h) - (6,76 x a) + 66

For kvinder: BMR = (9,56 x w) + (1,85 x h) - (4,68 x a) + 655

Beregn TDEE.

TDEE tager højde for antallet af kalorier, der anvendes i dag både i hvile (BMR) og under fysiske aktiviteter. Igen bruger præcis bedømmelse højde, vægt, alder, kropstype og køn. Enheder som et skridttæller (som tæller antallet af trin taget på en dag) kan bruges til rimeligt at bestemme TDEE. Der er også test, såsom den dobbeltmærkede vandtest, som anslår mængden af ​​kuldioxid og vand, som kroppen producerer i løbet af to til tre uger. Grove ligninger for TDEE (som måling af anvendte kalorier) kan opnås gennem følgende ligninger:

Til stillesiddende (kontormedarbejdere, der sjældent eller aldrig udøver): TDEE = vægt (i pund) x 14

For moderat aktive mennesker (byggearbejdere, dem der udøver eller spiller sport 3 til 5 gange om ugen): TDEE = vægt (lbs) x 17

For aktive mennesker (landbrugsarbejdere, dem, der udøver eller spiller en sport dagligt): TDEE = vægt (lbs) x 20

Placer TDEE og BMR i ligningen for fysisk aktivitetsniveau (PAL). Generelle aktivitetsniveauer udtrykkes som:

Inaktiv: mindre end 1,4

Sedentary: 1,4 - 1,69

Moderat aktiv: 1,70-1,99

Kraftigt aktiv: 2 - 2.4

Ekstremt aktiv: større end 2,4

Del:
Kommentarer