SĂĄdan beregnes en venstre skift

SĂĄdan beregnes en venstre skift

Når du får dit blod testet, er der tre hovedtællinger, som læger ser på: røde blodlegemer, hvide blodlegemer og blodplader. Hvide blodlegemer er af særlig interesse, da de fungerer som kroppens første forsvarslinje mod infektionssygdomme og skadelige fremmede stoffer. Disse celler er yderligere kategoriseret i forskellige typer af hvide blodlegemer, herunder det samlede antal, neutrofiler, eosinofiler, basofiler, lumfocytter og monocytter. I betragtning af dem i den rækkefølge, når procentsatserne øges på de første par typer og falder på sidstnævnte typer, er det kendt som et venstre skifte.

Bestem basisværdierne for hver af disse typer af hvide blodlegemer samt det samlede antal hvide blodlegemer. Det samlede antal for en sund voksen er overalt mellem 4.000 og 11.000 celler pr. Mikroliter, ifølge medterms.

Beregn procentdelene af hver hvide blodlegetype i følgende rækkefølge: neutrofiler, eosinofiler, basofiler, lumphocytter og så endelig monocytter. Dette gøres ved at dividere de enkelte tællinger af hver type med det totale antal hvide blodlegemer.

Tag en anden blodprøve, når patienten er syg. Det samlede antal hvide blodlegemer skal være signifikant højere end baseline.

Beregn procentdelene af hvide blodlegemer, idet der lægges særlig vægt på neutrofilerne. Når en patient lider af en af ​​en række lidelser, herunder eclampsia, gigt, rheumatoid arthritis, leukæmi og traume, vil procentandelen af ​​hvide blodlegemer ændres. Den beregnede fordeling vil skifte til venstre med forhøjede neutrofile tællinger.

Tips

I de dage, hvor testresultaterne blev nedskrevet for hånd, var den neutrofilprocent konventionelt den første type nedskrevet. Fordi vores skrivning registreres fra venstre mod højre, når neutrofiltællingen er forøget, blev det kendt som et venstre skifte.

Del:
Kommentarer