SĂĄdan beregnes en hvilende hjertefrekvens

SĂĄdan beregnes en hvilende hjertefrekvens

Din hvilende hjertefrekvens er tempoet i dit hjerteslag i din mest afslappede tilstand. Ifølge Mayo Clinic er en normal voksen hvilepuls mellem 60 og 100 slag pr. Minut, og en elite athletes hjertefrekvens kan være så lav som 40 til 60 slag pr. Minut. En lavere hvilepuls indikerer god kardiovaskulær sundhed og effektiv hjertefunktion. At tage din hvilende hjertefrekvens er simpel som at finde din puls og tælle antallet af slag i 60 sekunder. For at opnå en mere præcis måling er det dog bedst at tage aflæsninger over flere dage.

Sæt din hjertefrekvensmonitor på inden du går i seng. Hvis du har en model med en rem, skal du følge producentens anvisninger.

Få en god nats søvn. Mængden og kvaliteten af ​​søvn påvirker din hvilende puls.

Læs din hjertefrekvensovervågning inden for få minutter efter at du har vågnet op. Optag nummeret i din notesbog. Hvis du ikke har en pulsmåler, skal du gå til trin 4.

Find din puls ved at placere dine højre midter- og indeksfingre på højre side af dit vindrør, cirka en tomme under din hage. Alternativt, find din puls på indersiden af ​​højre side af dit venstre håndled. Tryk ikke for hårdt, eller pulsen forsvinder.

Brug dit stopur til at tælle din puls i 60 sekunder. Optag nummeret i din notesbog.

Tag dine aflæsninger i syv dage. Sørg for at tage dine aflæsninger på samme tid hver morgen.

Tilføj alle syv tal sammen og divider dem med syv. Det resulterende tal er din gennemsnitlige hvilende puls.

Del:
Kommentarer