SĂĄdan beregnes en cykel gear ratio

SĂĄdan beregnes en cykel gear ratio

Ved cykling henviser et gearforhold til forholdet mellem tænder mellem en kædering foran og baghjulets tandhjul i ryggen. Intuitivt tjener gearforholdene at konvertere mellem de omdrejninger, hjulet bevæger sig og omdrejninger vinklen drejer. "Gear inches" er, hvor langt din cykel bevæger sig med en komplet drejning af pedalerne. Sådanne oplysninger kan være vigtige for dig, for eksempel hvis du kører junior løb og derfor skal overholde grænserne for dine gear. Eller du kan installere en ny gearkombination og vil minimere overlapning mellem gear. Uanset hvad du har det, kan du nemt løse gearets forhold, samt de resulterende gear inches, enten ved formel eller direkte måling. Hvis du ikke vil forstyrre med direkte måling for at bestemme geartimerne, som embedsmænd gør det ved løb, skal du bruge formlen WxF / B, hvor W er dækkets diameter, F er tandtællingen foran (kæden) og B er tælleren i ryggen (tandhjulet).

Kalibrere dine målinger ved først at måle baghjulets diameter korrekt. For at gøre det skal du først placere lysfarvet tape ned i en lige linje på jorden. Linjen skal være mindst 110 inches lang.

Skift din cykel i højeste gear for maksimal målepræcision.

Læg cyklen lige med liniebåndet, med båndet helt bag cyklen. Placér bunden af ​​bagdækket, så det er oven på den nøjagtige ende af båndlinjen.

Freewheel pedalerne baglæns (backpedal) for at få vevene til at stå op med sædeposten. Dette vil gøre det nemmere at fortælle, hvornår du har fuldført en fuld revolution af vevene.

Løft forhjulet lidt væk fra jorden og gå baghjulet tilbage over båndet, og hold baghjulet lige så godt som muligt. Krumtapene vil træde tilbage på egen hånd, mens du gør dette.

Stop med at gå præcist, når krankene fuldfører en fuld revolution.

Markér båndet, hvor baghjulet stoppede. Mål denne afstand og betegner den med bogstavet D. Tæl tænderne på kæden og kuglen, som du brugte, betegner dem med bogstaverne F for "front" og B for "back". (Kæden er foran, fastgjort til krumtapene. Kæden er i ryggen, på frihjulet på baghjulet.) D er geartimerne på dit højeste gear.

Multiplicer D med B / F for at tilbageføre gearforholdet ud af det højeste gearets geartimemål. Angiv resultatet med bogstavet C. Dette er konverteringskonstanten til at bruge fra nu af med dette bestemte baghjul til at konvertere fra kædebånd og tandhjulstælling til geartimerne.

Antag, at gearene 52x13 (52-tand kædekæde, 13-tands tandhjul) har 108 gear inches for dit hjul. Udskiftning af gearforholdet giver C = Dx (B / F) = 108x (13/52) = 27 tommer som diameteren af ​​dit dæk. Multiplicer C ved hjælp af en gearkombination FxB for at få dens gear-inches. For eksempel har en 42x25 kombination 27x (42/25) = 45,4 gear-inches.

Tjek dit arbejde med en online gearkalkulator eller et bord (se Ressourcer).

Del:
Kommentarer