Sådan beregnes den termiske effekt af fødevarer

Sådan beregnes den termiske effekt af fødevarer

Vi bruger kalorisk energi til at tygge, sluge og fordøje mad. Dette kræver energi, som vi får gennem den mad, vi spiser. Denne energiforbrug kaldes den termiske effekt. Nogle fødevarer, som selleri og tomater, kræver flere kalorier at behandle, end fødevaren giver. Fedt kræver slet ingen energi. Beregning af den termiske effekt af de fødevarer, du spiser, kan hjælpe dig med at kontrollere din vægt.

Bestem mængden af ​​kalorier for den mad, du bruger. Tilføj ti procent af de samlede kalorier for at beregne den gennemsnitlige termiske effekt. Ca. ti procent af vores samlede kalorier bruges til at behandle og fordøje fødevarer. Dette betyder, at hvis du spiser 2.000 kalorier om dagen, vil ca. 200 kalorier bruges til fordøjelsen.

Kategoriser fødevaren på din plade, som f.eks. "Frugt og grøntsager", "fedt" eller "protein". Fisk, nødder, bælgfrugter og tofu er protein. Grøntsager vil omfatte grønne, fibrøse og grønne varer som salat og selleri. Creme, smør og fastfood ville falde ind i fedtkategorien.

Beregn den termiske effekt af bestemte fødevaregrupper. Faktor kun tre procent for fedtstoffer. Fedt har en tendens til at være høj i kalorier og har en lav termisk effekt. Hvis du indtager 1.000 kalorier af fedt, ville kun 30 kalorier være nødvendige for fordøjelsen. Beregn om en 20 procent termisk effekt for frugt og grøntsager. Frugt højt i sukker vil have et lavere indeks, men fibrøse og grønne grøntsager eller fibrøs frugt kræver meget energi at brænde. Faktor en 30 procent termisk effekt for protein, som har den højeste termiske effekt, fordi det tager mest energi at fordøje.

Del:
Kommentarer