Sådan beregnes BMI

Sådan beregnes BMI

Body Mass Index, forkortet BMI, er en simpel måde at screene for mulige vægproblemer. Mens BMI ikke svarer til den faktiske kropsfedtprocent, er det en ret pålidelig måde at estimere dette tal på. Selv om et resulterende BMI kan indikere risikere niveauer af overskydende vægt, kan det være nødvendigt at foretage en endelig bestemmelse ved hjælp af yderligere individuel medicinsk information. Du kan beregne BMI hjemme ved at følge disse trin.

Mål din nuværende vægt på en præcis skala.

Stå imod en væg eller dør og læg et fladt stykke pap oven på hovedet. Har nogen lavet en lys blyant på væggen lige oven på pap. Mål derefter dens højde i enten fødder og tommer eller meter og centimeter.

Brug en af ​​disse formler til amerikanske enheder, afhængigt af hvordan målingerne blev foretaget: BMI = vægt i lbs. tider 703 divideret med højde i inches squared; eller BMI = vægt i lbs. tider 4,88 divideret med højde i fod squared. Her er et eksempel på en person, der vejer 172 kg. og hvem er 6 fod 1 tommer høj: BMI = (172 X 703) ÷ (73 X 73) = 120916 ÷ 5329 = 22,7 afrundet til en enkelt decimal.

Beregn BMI ved hjælp af metriske enheder med denne formel: BMI = vægt i kg divideret med højde i kvadratmeter. Brug af samme ækvivalente højde og vægt, som omdanner til 1,85 meter og 78,2 kg, giver BMI = 78,2 ÷ (1,85 X 1,85) = 78,2 ÷ 3,4 = 22,8 afrundet til en enkelt decimal. Bemærk, at det metriske resultat kan skyldes afrundingsfejl, afvige lidt fra den amerikanske måling.

Bestem hvor den resulterende BMI passer på skalaen fra undervægt til fedme: Undervægt: 17,9 Normal: 18 til 25 Overvægt: 25,1 til 29,9 Moderat overvægt: 30 til 40 Meget overvægtigt: Mere end 40

Tips

Disse formler antager, at mandlige og kvindelige BMI tal er sammenlignelige, selv om meninger er forskellige i dette spørgsmål. Centrene for sygdomsbekæmpelse (CDC) bruger dog BMI som udgangspunkt på grund af dets billighed.

Der er mere detaljerede metoder til at bestemme ægte kropsfedtprocent, såsom hudfoldmåling, vejning af en person under vand, bioelektrisk impedans og andre dyreforsøg.

Mange automatiske BMI-regnemaskiner findes på internettet.

Advarsler

Kontakt medicinsk personale, når BMI er enten over eller under normale aflæsninger.

Del:
Kommentarer