Sådan bekæmpes en tilbagegående Hairline og Regrow Hair

Sådan bekæmpes en tilbagegående Hairline og Regrow Hair

Mens det er normalt at miste omkring 80 hår hver dag, er en gradvis udtynding af dit hår ledsaget af hårfald og en tilbagegående hårlinje et tegn på unormalt hårtab. I modsætning til kvinder, der holder hår på hårlinjen, oplever mænd ofte en tilbagegående hårlinie i form af bogstavet "M", siger Mayo Clinic. Ved at diagnosticere de forårsagende faktorer og afhjælpe dem på et tidligt stadium ved hjælp af forskellige behandlinger, kan du øge chancerne for at arrestere dit hårtab og genoprette tabt hår.

Årsager og Diagnose

Hvis din forælder eller søskende har en tilbagevendende hårlinie, så kan du have arveligt hårtab, en fælles årsag til hårtab hos mænd. Din hudlæge kan se på dit hårtabsmønster og bekræfte. En række andre faktorer, herunder hormoner, sygdom, medicin, ernæring og hårprodukter, kan forårsage en tilbagegående hårlinie. Din hudlæge kan diagnosticere årsagen ved at vurdere dit overordnede helbred, undersøge din hovedbund og hår og udføre en skalpsbiopsi eller blodprøve, hvis det kræves.

Ikke-receptpligtige behandlinger

Du kan bruge minoxidil, en topisk opløsning, for at forhindre, at dit hår tynder og stimulerer hårvækst. Denne over-the-counter behandling er godkendt af FDA for at afhjælpe hårtab. Påfør det dagligt på området af hovedbunden, hvor du vil have dit hår til at vokse tilbage. Mens det kan tage op til 12 uger for hår at vokse, kan du opleve en hurtigere eller langsommere vækst. Afbryd brugen af ​​minoxidil, hvis du oplever hovedbundsirritation eller hårvækst på siden af ​​dit ansigt eller pande.

Receptpligtige lægemidler

Tal med din hudlæge om at ordinere finasterid, et andet FDA-godkendt lægemiddel, der behandler hårtab hos mænd. Finasterid stimulerer hårvækst og undertrykker produktionen af ​​dihydrotestosteron, et mandligt hormon, der krymper din hårsække og til sidst fører til skaldethed. Hvis din tilbagevendende hårlinje skyldes en kropslig betændelse, vil din hudlæge injicere et kortikosteroid i din hovedbund for at stoppe hævelsen og opmuntre dit hår til at vokse tilbage.

Kirurgiske procedurer

Hvis du oplever overdrevent hårtab, kan du vælge udskiftning af kirurgisk hår til at genoprette din tilbagevendende hårlinie. Populære hår udskiftningsprocedurer omfatter hårtransplantationer, hvor hårpropper fra din hovedbund fjernes og transplanteres i dine skaldede sektioner. og hovedbundsreduktionsbehandlinger hvor hårløs hovedbund er fjernet og erstattet med hårdækket hovedbund. Du skal overveje at disse kirurgiske procedurer er dyre, selv smertefulde og kan forårsage ardannelse og infektion.

Del:
Kommentarer