Sådan behandles vand på albuen

Sådan behandles vand på albuen

Vand på albuen, som også kaldes albuebursitis eller olecranon bursitis, kan skyldes traume, infektion, langvarigt pres på albuen eller tilstande som reumatoid arthritis og gigt. Bursa-inflammation, en glat sak beliggende ved albue spidsen, der gør det muligt for huden på albuen at bevæge sig frit over knoglen, forårsager symptomer som smerte og hævelse. Hvis infektion er til stede, kan også rødme, feber, varme og hævede lymfeknuder være til stede.

Besøg din læge for røntgenstråler for at udelukke en benspor eller tilstedeværelsen af ​​et fremmedlegeme. Ifølge American Academy of Orthopedic Surgeons er knoglesporer almindelige hos patienter med tilbagevendende albuebursitis.

Har din ledelse håbet på at tjekke for infektion. Aspiration indebærer indsættelse af en nål i den berørte albueforbindelse for at fjerne væske. Væsken kan så sendes til et laboratorium og testes for bakterier.

Tag antibiotika til at behandle vand på albuen, hvis dine symptomer skyldes en bakteriel infektion. Antibiotika kan ordineres, før den specifikke bakterie er fast besluttet på at forhindre infektionen i forværring.

Løft din albue for at reducere hævelse og betændelse. Du kan prop din albue op på puder mens du ser fjernsyn eller sover. Ideelt set bør albuen hæves til en højere stilling end brystet.

Påfør is for at lette ubehag og hjælpe med hævelse og betændelse. Nogle læger anbefaler alternerende is med varme. Du kan købe ispakker og varmepuder til dette formål på de fleste apoteker.

Tag over-the-counter ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen eller naproxen. Disse lægemidler vil reducere inflammation og lindre din smerte. Hvis din smerte ikke kontrolleres ved hjælp af over-the-counter medicin, så spørg din læge om en smertestillende medicin mod recept.

Undgå at bruge din albue så meget som muligt, indtil genoprettelsen er afsluttet, og ikke læg din vægt på din albue eller tryk direkte på leddet.

Enig til kortikosteroidinjektioner. Din læge kan dræne væske fra det berørte led og derefter injicere corticosteroid medicin direkte ind i det betændte område. Smerter og betændelse bør forbedres meget inden for få timer efter at have fået injektionen.

Undergå kirurgi for at behandle vand på albuen, hvis antibiotika og andre behandlingsmuligheder er mislykkedes. Din operation kan udføres på en ambulant eller ambulant basis, afhængigt af hvilken type procedure der udføres, og hvilken anæstesi der anvendes. De fleste kirurgiske procedurer for albuebursitis involverer enten kirurgisk dræning af bursa eller fjernelse af bursa sac.

Deltag i fysiske rehabiliteringssessioner, hvis din bursitis gentager hyppigt eller ikke forbedres efter operationen. En erhvervsmæssig eller fysisk terapeut vil arbejde sammen med dig for at afgøre, om du misbruger din albueforbindelse og vil tilbyde tip til at reducere gentagne bevægelser og forhindre yderligere episoder af vand på albuen.

Del:
Kommentarer