SĂĄdan behandles Tick klumper

SĂĄdan behandles Tick klumper

Flåter er blodsugende parasitter, der bliver delvist indlejret i værtsens hud. Når parasitten er fjernet, vil tærskelbittens sted ligne udseende til en sort flyvebit - en rød, smertefuld, svulmet bump ca. 1 inch i diameter. Flåter kan sprede sygdomme som Lyme sygdom og Rocky Mountain plettet feber. Pladsbittens sted kan også blive smittet, og i tilfælde af Lyme-sygdommen kan der opstå et udslæt af tyrens øjne. Under krydsfjernelsesprocessen kan et stykke kryds blive efterladt, hvilket forhindrer helbredelse og dramatisk øger risikoen for infektion. Af denne grund er nøje overvågning og korrekt pleje af tippebitt afgørende.

Vask dine hænder og stedet for tippebittet ved hjælp af en antibakteriel sæbe, og tør dine hænder med et papirhåndklæde i stedet for et håndklæde for at undgå forurening.

Undersøg stedet for tippebittet ved hjælp af et forstørrelsesglas for at søge efter stykker af tæsken. Tick ​​rester vil have udseendet af sorte pletter. Hvis der ikke findes krydsrester, skal du springe til trin 5.

Hæld gnidning af alkohol i flaskehætten, og læg dørspidsen i alkoholen i ca. to minutter for at desinficere pincetten.

Fjern eventuelle stykker af tippen ved hjælp af pincet. Hele hakket skal fjernes for at give mulighed for heling.

Vask tippebitstedet med antibakteriel sæbe og tør med et papirhåndklæde. Du kan også tillade webstedet at lufttørre. Genopvaskning af webstedet er kun nødvendigt, hvis du har fjernet et stykke af krydset.

Sæt en generøs mængde Betadin på en bomuldskugle, og anbring væsken på klumpen og det omkringliggende område. Lad betadinet lufttørre. Betadin vil dræbe bakterier; Hvis det ikke er muligt, vil hydrogenperoxid være tilstrækkeligt.

Påfør en antibiotikumsalve til en Q-tip, og anbring salven på krydsbidstedet og dækk straks med et bandage.

Gentag trin 5 til 7 tre gange om dagen, indtil tippebittet helbreder.

Påfør en ispakning til klumpen i mindst 20 minutter, hvis der er smerter og hævelse. Ispresser kan påføres efter behov.

Overvåg tippebittet for dannelsen af ​​en "tyrens øjenudslæt" - røde ringe, der omgiver tæskebittet. Denne udslæt, der kan være flere inches i diameter, kan vare i flere dage. Tyrens udslæt er tegn på Lyme-sygdommen. Hvis der observeres, vil der være behov for en tur til lægen.

Overvåg tick-bitten for tegn på infektion, såsom forøgelse af rødme, hævelse og smerte. Hvis klumpen ser ud til at blive værre med tiden (i stedet for at forbedre), vil et besøg hos en læge blive påkrævet.

Tips

Ispresser er ikke nødvendige, medmindre smerte og moderat hævelse er til stede. Ispresser kan påføres efter behov.

Advarsler

Besøg en læge ASAP, hvis du ikke kan fjerne hele ticken.

Del:
Kommentarer