Sådan behandles svimmelhed med Brandt-Daroff-øvelser

Sådan behandles svimmelhed med Brandt-Daroff-øvelser

Svimmelhed er en forstyrrelse i mellemøret, forårsaget af små krystaller, der har koloniseret sig i en følsom del af det indre øre. Disse krystaller bliver fordrevet, hvilket forårsager svimmelhed i svimmelhed. Normalt vil en læge, der specialiserer sig i svimmelhed og balanceforstyrrelser, udføre The Epley eller Semont manøvre for at hjælpe med at bosætte de fordrevne krystaller. Semont manøvre er en beregnet og hurtig bevægende øvelse, som kun udføres af en læge i sikkerhed på et læge kontor. Brandt-Daroff øvelser ligner Epley manøvre, men de kan gøres hjemme. Disse øvelser kan gavne enhver med svimmelhed, svimmelhed, ubalance, lyshår eller svaghed. De er sikre og nemme at udføre.

Sid på kanten af ​​sengen. Du kan også gøre denne øvelse på gulvet eller en flad overflade.

Drej dit hoved til venstre i 45 grader vinkel, så din hage er halvvejs til din venstre skulder. Når du har drejet hovedet til venstre, ligger du på højre side. Mens du ligger ned, skal dit hoved stadig være i 45 graders vinkel, som ikke er imod den flade overflade, men ikke peger mod loftet. Bliv i denne position i 30 sekunder. Hvis du oplever svimmelhed, skal du fortsætte denne position i et minut eller indtil svimmelheden aftager.

Sid dig op og ind i den normale siddestilling, som da du startede. Bliv ved med at sidde i 30 sekunder.

Drej dit hoved rigtigt, i 45 graders vinkel. Igen vil denne vinkel dreje dit hoved, så din hake halvvejs mødes med din højre skulder. Når du har drejet dit hoved til højre, læg dig ned på din venstre side. Husk at hovedet skal forblive i 45 graders vinkel under denne øvelse. Du skal stå halvvejs mellem den flade overflade du ligger på og loftet. Bliv i denne position i 30 sekunder. Hvis du oplever svimmelhed, skal du fortsætte denne position i et minut eller indtil svimmelheden aftager.

Vend tilbage til siddepositionen på kanten af ​​din seng. Bliv ved med at sidde i 30 sekunder. Denne øvelse fuldender et sæt. Gennemfør fem gentagelser om morgenen, fem gentagelser ved middagstid og fem gentagelser om aftenen.

Tips

Brandt-Daroff øvelser skal udføres, indtil du har nået 52 sæt i en periode på to til tre uger. De fleste mennesker modtager fuldstændig lindring fra svimmel symptomer efter 30 sæt. Imidlertid vil en tredjedel af patienterne have symptomer genoptaget inden for et år. Hvis dette sker, skal du udføre et sæt dagligt, indtil symptomerne er lettet.

Advarsler

Hvis du er blevet behandlet på lægenes kontor til Epley eller Semont manøvreringen, skal du ikke udføre disse øvelser, før en læge har instrueret dig om at gøre det.

Ikke alle tilfælde af svimmelhed skyldes misplacerede krystaller. Derfor kan ikke alle tilfælde af svimmelhed behandles med Brandt-Daroff øvelser. Kontakt din sundhedspleje, hvis du oplever svimmelhed i mere end to uger.

Del:
Kommentarer