Sådan behandles løs afføring

Sådan behandles løs afføring

Løs afføring, der almindeligvis betegnes som diarré, er normalt kortvarig og rydder op i sig selv inden for få dage. Det er ofte forårsaget af maveinfluenza. Diarré kan også skyldes problemer med fordøjelse af visse fødevarer som mejeriprodukter til dem, der lider af laktoseintolerans. Men kronisk diarré, som varer i uger, kan skyldes tilstande som Crohns sygdom eller irritabel tarmsyndrom.

Drik masser af væsker

Diarré kan forårsage dehydrering, så det er vigtigt at erstatte tabte kropsvæsker ved at drikke rigeligt med væsker. Drik klare væsker som vand, ginger ale og suppe bouillon. Vand erstatter væske, men ikke tabte mineraler. Drik frugtsaft og spis suppe til erstatning af mineraler som kalium og natrium. Mayo Clinic anbefaler at undgå æble- og pæresaft, da de kan gøre diarré værre. Undgå at drikke koffein eller alkohol også.

Se hvad du spiser

Spis kolde fødevarer som almindelig ris, skål, kiks, bananer, kogte kartofler og gelatine. Undgå fedtstoffer, højfibre fødevarer og mejeriprodukter, indtil diarré er faldet. Tilsæt den mad, du normalt spiser tilbage i din kost gradvist efter at diarré er stoppet.

Over-the-counter medicin

Selvom over-the-counter medicin kan reducere antallet af løse afføring, anbefaler Mayo Clinic konsultere en læge, før de tages. Ifølge Mayo Clinic kan diarré forårsaget af bakterier eller parasitter blive værre ved at tage over-the-counter medicin, da de forhindrer kroppen i at få af, hvad der forårsager den løse afføring. Antibiotika kan være nødvendigt for at behandle denne type diarré.

Advarsler

University of Maryland Medical Center anbefaler at kontakte din sundhedspleje, hvis du har diarré ledsaget af feber over 101 grader F hos voksne eller 100,4 grader F hos børn. Se din læge, hvis afføringen indeholder blod, pus eller er sort i farve. Ring til lægen, hvis diarréen ikke forbedrer eller forværres inden for fem dage for en voksen eller inden for to dage for et spædbarn eller barn.

Del:
Kommentarer