Sådan behandles kaktus sår

Sådan behandles kaktus sår

Voksne i haver eller gryder, og indfødte i mange ørkenområder, skaber kaktus interessante spændinger til ethvert miljø. Mens det er visuelt tiltalende, forårsager kaktusplanter også mange skader med deres skarpe spines til intetanende beundrere. Uanset om du er på vandretur eller simpelthen har en uheldig løbe ind i et huskaktus, er det vigtigt at behandle dine skader for at forhindre infektion.

Behandling af et kaktus sår

Brug pincet, fjern de største rygsøjler fra det skadede område. Mange kaktuspindsvin er store og let synlige. Tag fat i dem med pincet og træk dem ud i langsom straight motion. Nogle kaktuspidser har tærte ender, hvilket kan gøre denne proces mere smertefuld eller vanskelig. Husk at arbejde langsomt, eller du kan yderligere beskadige det skadede væv.

Påfør et stykke tape til det skadede område, før du rengør skadesiden eller endda vaske dine hænder. Kaktuserne har ofte meget små, fine rygsøjler, der ledsager de større mere synlige rygsøjler. Disse bliver ofte savnet, og kan irritere og forårsage infektion, hvis de forlades i huden. Ved at anbringe duktape, fanger du de små rygsøjler. Fjern forsigtigt duct tape fra din hud. Dette vil fjerne alle de små rygsøjler. Kassér kanalbåndet.

Anvend let tryk på skadestedet, så det bløder. Kaktuspidser forårsager punkteringssår. For at hjælpe med at mindske sandsynligheden for en infektion, skal du tillade skaden at bløde et par dråber, før du rengør det. Dette kan gøres ved at anvende meget blidt tryk omkring såret, men ikke direkte til det.

Rens det sårede område. Vask området med sæbe og varmt vand. Rens området grundigt, men forsigtigt.

Bandage skaden. Påfør antiseptisk eller antibakteriel gel og et bandage til skaden. Dette vil medvirke til at forhindre fremmedlegemer i at komme ind i såret og forårsage infektion. Ved eventuel ekstra hævelse anbringes is eller en kold pakke til området.

Advarsler

Hvis du oplever en allergisk reaktion eller har symptomer, der berører dig, søg lægehjælp straks.

Del:
Kommentarer