Sådan behandles inflammerede tandkød

Sådan behandles inflammerede tandkød

Inflammede tandkød er mere end bare smertefuldt. Når din tandkød svulmer og bløder, fortæller din mund, at der er et problem med din mundhygiejne. Disse symptomer er normalt tegn på tyggegummi sygdom. Gingivitis er en form for tyggegummi sygdom, som du kan behandle med nogle ændringer i vaner. Hvis din tandkød har været betændt i lang tid, kan du have en avanceret version af tyggegummi sygdom kendt som parodontitis. Forbedringer i din hygiejne kan rette op på alle de alvorligste tilfælde af denne orale sygdom.

Børste

Gør nogle ændringer på den måde, du børster tænderne på. Det kan være nødvendigt at gøre det oftere. De fleste tandlæger anbefaler at du børster tænder med en blød børste tandbørste mindst to gange om dagen. Hvis du allerede børster dine tænder, skal du ofte gennemgå den korrekte procedure med din tandlæge. Du må ikke børste korrekt. Overdrive det ikke med kraftig børstning eller en stiv børste. Gentage, cirkulære slagtilfælde, der når alle tændernes overflader, er tilstrækkelige.

Floss

Floss dine tænder mindst en gang om dagen. Du bør altid gøre dette før du går i seng, og det ville ikke skade at gøre det nogen tid efter du har spist. Denne aktivitet udtræk partikler af mad, der har indgivet mellem dine tænder. En tandbørste kan generelt ikke fjerne disse partikler, som vil tiltrække bakterier, som vil producere farlige syrer, der bidrager til tandkødssygdom. Skyd flossen mellem dine tænder frem for at tvinge den ned for at undgå at forårsage smerter, når flossen berører følsomme tandkød.

Skylle

Skyl munden ud for at hjælpe din spyt ved at fjerne mad fra munden og generelt holde mundhulen ren. Vand kan gøre jobbet, men du kan også bruge hydrogenperoxid eller kommercielt mundskyl. Bare husk at spytte ud disse andre væsker frem for at sluge dem.

Massage

Massage forsigtigt din tandkød regelmæssigt. Gør ikke noget, der forårsager smerte, men tryk og gnid tandkødets kød over og under dine tænder. Denne handling hjælper med at fjerne flere fødepartikler og øger sund blodcirkulation, hvilket vil øge din krops evne til at bekæmpe infektion og genopbygge væv.

Konsultere

Hvis du stadig lider af smerte og blødning efter at have truffet disse foranstaltninger, bør du planlægge et besøg hos tandlægen, der ligger uden for dig, som du normalt har brug for. Du har muligvis et avanceret tilfælde af tyggesygdom og har brug for professionel indblanding, før du begynder at miste tænder.

Del:
Kommentarer