Sådan behandles indgroede tånegle med hjemmemekanismer

Sådan behandles indgroede tånegle med hjemmemekanismer

Indgroet søm er det mere almindelige udtryk for neglesygdommen kaldet onychocryptose. Denne smertefulde tilstand påvirker oftest storetåen, når en eller begge sider af neglepressen i den tilstødende hud eller neglens seng fører til betændelse. Medmindre der træffes tidlige forholdsregler og ordentlig pleje, kan en indgroet tånegle føre til infektion, i hvilket tilfælde den berørte tå eller bunden af ​​sømmen bliver hævet rødt, ofte med pus og vandig udtømt tyndt med blod. Læs videre for at lære at behandle et mildt tilfælde af indgroet negle med hjemmemekanismer.

Læg en lille kile citron mod tåen og fastgør den med en båndhjælp eller gasbind. Træk på en sok for bedre at sikre citronkilen.

Lad kilen stå på tå over natten. Dette hjælper med at blødgøre huden for at frigøre neglen.

Løft den indlejrede søm forsigtigt næste morgen. Rull os lidt bomuld i en cigar-form og indsæt dette mellem neglen og huden. Skift dette hver dag, indtil neglen er helet.

Hæld det varme vand i et bassin og opløs Epsomsaltene i det. Sug din berørte fod i 15 til 30 minutter i det varme, saltvand. Gør dette mindst to til tre gange om dagen.

Pust tåen tør og hold den så tør som muligt hele dagen. Påfør noget hydrogenperoxid til det indgroede tånegle og den omgivende hud. Hydrogenperoxid er et mildt antiseptisk middel, der er velegnet til mindre infektioner. Du kan erstatte det med iod i stedet.

Dæk tåen med gasbind eller en bandage for at holde bakterierne spredt og dermed minimere risikoen for yderligere infektion.

Undgå højhælede sko, hvis du skal bære sko, til fordel for lavhælede sko med bredere, mere rummelige tip. Brug kun hvide sokker. Farvestoffet i farvede sokker og andet søl kan løbe og komme i kontakt med såret og forårsage yderligere komplikationer.

Trim dine negle korrekt. Skær dine tå negle på tværs snarere end buet. Du kan eventuelt indsende de skarpe kanter. Skær ikke neglen kortere end tåen, men skyll med spidsen af ​​tåen. Dette forhindrer tåen i at vokse ind i huden, da din kropsvægt anvender tryk på din fod.

Gå barfodet, så meget som muligt, i stedet for at bære sko eller sokker. Dette tillader en fri luftstrøm, som vil bidrage til at holde bakterier væk fra at vokse yderligere. Bakterier øges hurtigt i et fugtigt og varmt miljø, og derfor påføres lukket sko på den berørte tå anbefales ikke.

Advarsler

Hjem retsmidler bør kun bruges til milde tilfælde af indgroede negle. Hvis tilstanden allerede er alvorlig, skal der søges faglig behandling. Normalt kræver vandig udledning og dræning af blod og pus opkald til medicinsk behandling af en podiater. Venter alt for længe på at få en inficeret indgroet tånegle behandlet professionelt af en ekspert kan føre til farlige komplikationer.

Del:
Kommentarer