Sådan behandles en propanbrænding

Sådan behandles en propanbrænding

Hvis du nogensinde har brugt en grill, er du nok lidt bekendt med propan, en tung brændbar gasformig alkan, der findes i naturgas og råolie. Det bruges i tørretumbler, vandvarmere, terrassevarmer, pejse og ovne ud over gasgitter. Forbrændinger er beskadigelse af hudvæv, som regel ved for høj varme, selv om forkølelser også kan forekomme. Flydende propan kan forårsage kolde forbrændinger og forårsage alvorlig skade på huden, da den fordampes øjeblikkeligt og forårsager ekstrem frostbit. Der er flere ting, du kan gøre for at lette skade og smerte ved en sådan forbrænding, mens du venter på lægehjælp.

Flyt offeret til et varmt område så hurtigt som muligt for at lade det berørte område langsomt varme op. Anvend ikke direkte varme til området, da det kan forårsage yderligere skade.

Tæt forsigtigt eller draper det berørte område med et rent ark eller anden form for dressing.

Fyld et lille bassin eller kar med neutralt temperaturvand, der ikke er varmt eller koldt. Sænk det berørte område i vandet for at lindre smerten.

Opmuntre den tilskadekomne til langsomt at arbejde / udøve det berørte område. Lad drageren drikke varme, ikke-alkoholiske væsker, og hold personen væk fra overskydende kulde eller varme som sne, is, varmt eller koldt vand og varmelamper.

Ring til lægehjælp så hurtigt som muligt.

Tips

Alvorlige forbrændinger kan kræve hudtransplantation.

Advarsler

Brug ikke is til at behandle forbrændingen. Det forlænger smerten, bremser helingen og forårsager mere skade på hudvæv. Brænd ofre, der oplever synsproblemer, bør kontakte lægen.

Del:
Kommentarer