Sådan behandles en blæreinfektion

Sådan behandles en blæreinfektion

Sådan behandles en blæreinfektion. Blæreinfektioner, nogle gange kender som cystitis eller UTI (urinvejsinfektioner), kan forårsage smertefuld vandladning og et presserende behov for at urinere. Blæreinfektioner bliver alvorlige, når de spredes til nyrerne, så tidlig behandling er vigtig.

Ring til din læge og beskriv dine symptomer. Afhængigt af hvor akut din infektion er, kan din læge måske se dig eller foreskrive en kort runde antibiotika.

Drik om en kvarte ren tranebærsaft om dagen (undgå juice, der hovedsagelig er sukker og vand) eller tag tranebærkapsler.

Drik masser af andre væsker. Prøv at drikke mindst en 8 ounce glas vand hver time.

Tag C-vitamin hver dag (som anvist) for at syrne din urin. Dette hjælper med at ødelægge bakterier. Tag acidophilus for at hjælpe med at genvinde normal bakteriel flora i din krop.

Undgå samleje, mens du har en blæreinfektion - det kan forværre symptomerne.

Begræns indtagelse af alkohol, koffein og kulsyreholdige drikkevarer, som kan forlænge symptomerne.

Tips

Over-the-counter smertestillende midler er tilgængelige specielt til urinvejsinfektioner. Sørg for at afslutte hele antibiotikaforløbet, hvis din læge ordinerer dem. Det er især vigtigt at tage acidophilus, hvis du tager antibiotika. At spise persille, vandmelon og selleri kan hjælpe med at rense dit system. For at lindre smerte og irritation, brug bomulds undertøj, undgå nyloner, og prøv at tage et beroligende varmt sitz bad.

Advarsler

Hvis du også oplever kvalme, feber, kulderystelser eller rygsmerter, skal du straks kontakte din læge. Du kan få en nyreinfektion, som kræver lægehjælp. Blæreinfektioner er ret almindelige for kvinder. Når de forekommer hos mænd, anbefaler lægerne dog en mere grundig medicinsk evaluering. Hvis symptomerne vedvarer eller hvis du har særlige medicinske forhold eller bekymringer, anbefaler vi at du kontakter en læge. Disse oplysninger er ikke beregnet som erstatning for professionel lægehjælp eller behandling.

Del:
Kommentarer