Sådan behandles cigaretbrændinger

Sådan behandles cigaretbrændinger

En cigaretforbrænding er ikke noget grin, især når den prikkende smerte forbliver længe efter, at brændstoffets første chok sænker. Den høje varme fra cigarettens oplyste ende brænder hudens epidermis, det øverste lag af huden og forårsager ardannelse, hvis den ikke behandles. Brændinger helbreder hurtigere, når de holdes rene, og smerten i første gradsbrænde mindskes med smertelindrende oral medicin. I modsætning til popular tro bør cigaretforbrændinger ikke behandles med olier eller is for at reducere smerte og fremme genopretning, da disse tilsyneladende nyttige behandlinger kan forårsage infektion og øge irritation.

Kør det brændte område under koldt vand i 5 til 10 minutter, indtil smertens intensitet reduceres. Blot området med et rent, tørt håndklæde for at fjerne overskydende fugt.

Dæk brændemærket med en kølig komprimering for at minimere hævelse og smerte. Efterlad kompressen på brænderen i 10 minutter ad gangen for at reducere irritationen.

Vask dine hænder i 30 sekunder med varmt sæbevand før håndtering af bandagen for at forhindre forurening af bandagen. Anbring et bandage over det brændte område af huden for at holde området sikkert af bakterier. Huden er tilbøjelig til infektion, når den bliver afdækket. Udskift bandagen efter udsættelse for fugt for at forhindre bakteriel vækst.

Tag en til to orale smertelindrende piller hver 4. til 6 timer for at behandle smerter. Ibuprofen, aspirin og Naproxen betragtes som ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, der hjælper med at lindre smerter.

Tips

Sørg for førstehjælp til brændingen, så snart det sker for at mindske risikoen for at udvikle et ar, og for at forhindre infektion.

Del:
Kommentarer