SĂĄdan behandler perifere neuropati med naturlige midler

SĂĄdan behandler perifere neuropati med naturlige midler

Symptomer på perifer neuropati kan omfatte brændende smerter, ændrede fornemmelser, svaghed, følelsesløshed og prikken, oftest i hænder og fødder. Diabetes, helvedesild, reumatoid arthritis, lupus, vitaminmangel og visse kræftbehandlingsmidler er blandt nogle af de mest almindelige årsager til denne nervesygdom. Selv om den kroniske smerte, der typisk er forbundet med perifere neuropatier, kan være svært at kontrollere, er der træningsprogrammer og andre selvhjælpsmedicin, som kan bidrage til at lindre smerten.

Træn hver dag. Gå, svøm eller cykel din vej til bedre sundhed. Undersøgelser viser, at pilates, tai chi og yoga er lav effekt øvelser, der kan hjælpe med at forbedre tilstanden, især hos ældre personer. Regelmæssig motion som at køre styrker en ny blodforsyning til dine nedre ekstremiteter.

Spis en velafbalanceret kost. Medtag masser af frisk frugt og grøntsager, fuldkorn og magert protein i din daglige kost. Æbler, bær og mørkegrønne grøntsager er højt i de antioxidanter, der er nødvendige for at hjælpe med at lindre betændelse. Broccoli, ærter, blomkål, linser, bønner og rødbeter bør medtages i din kost. Spis fisk og læns rødt kød, der er højt i protein, men med lavt fedtindhold. Drikk også masser af fedmælk. Tal med din læge om at tage vitamintilskud, især vitamin B12.

Begræns, hvor meget alkohol du forbruger. Kraftigt drikke (4 eller flere drinks hver dag) over tid kan føre til nerveskader. Ofte lider alkoholister også ernæringsmæssige mangler, hvilket også kan medføre neuropati.

Stop med at ryge. Rygning bekæmper blodkarrene, der leverer næringsstoffer til de perifere nerver, og kan derfor forværre neuropatiske symptomer. Da rygning påvirker omsætning, øger risikoen for fodproblemer, især for diabetikere.

Massage dine hænder og fødder. Dette vil bidrage til at stimulere nerver og øge omsætningen til disse områder, hvilket giver dig midlertidig lindring af smerte. Yoga er faktisk en anden form for selvmassage, som hjælper med at reducere smerte ved at stimulere trykreceptorer i hjernen.

Tips

Oprethold en sund vægt. Hvis du er diabetiker, skal du planlægge dine måltider omhyggeligt og overvåge dit blodsukkerindhold.

Advarsler

Forskning viser, at rygere har større risiko for smerte.

Da nervesfibre påvirkes, kan andre symptomer på neuropati omfatte tab af muskelton og mangel på fingerfærdighed.

Del:
Kommentarer