Sådan behandler og kler en brænde

Sådan behandler og kler en brænde

Brænder varierer i sværhedsgrad fra første grad til tredje grad, baseret på omfanget af skader, der opstår. Første graders forbrændinger bryder ikke huden, men forårsager rødme og smerte. Anden grad brænder trænger igennem det andet lag af huden, hvilket forårsager svær rødhed, plettet hud og smerte. Blærer kan udvikle sig med første og anden grad forbrændinger. Tredje graders forbrændinger er en medicinsk nødsituation. Disse forbrændinger sverger huden og ledsages ofte af andre skader, såsom indånding af røg. Underliggende knogler og muskler kan udsættes, og infektionsrisikoen er høj. Mindre forbrændinger kan behandles derhjemme.

Skyl det brændte område med køligt vand. Påfør ikke is eller skyl det med koldt vand, da det forårsager yderligere skade på det brændte væv. Pat tørre med sterilt gasbind.

Anbring nonstick sterilt gaze til såret. Brugt rullet gasbind til at sikre sig på plads, indpakke det omkring det skadede område og binde det på plads.

Skift dressing dagligt. Brug ikke salver - risikoen for infektion vil stige, da bakterier er "forseglet" i såret. Lad blærerne være intakte - de virker som en barriere for hudens helbredelse nedenunder. Når såret ikke længere er åbent eller drænet, skal du bruge et klæbemiddelbandage til beskyttelse, indtil hudfølsomheden er forbedret.

Tag antiinflammatorisk medicin pr doseringsvejledningen, indtil smerte og hævelse er løst.

Advarsler

Søg lægehjælp straks for tredje graders forbrændinger og mindre forbrændinger, der dækker store områder af kroppen.

Del:
Kommentarer