Sådan behandler man urinlækage

Sådan behandler man urinlækage

Lækage af urin, også kaldet inkontinens, er en medicinsk tilstand, der påvirker både mænd og kvinder. Urinlekkage hos mænd skyldes ofte nerveskader eller forstørret prostata, ifølge National Clearinghouse for Nyren og Urologiske sygdomme. Mandlig inkontinens kan behandles med adfærdsændring, medicin og kirurgi.

Gennemgå en fuldstændig fysisk undersøgelse, der afgør årsagen til dine urinproblemer. En rektal eksamen giver din læge mulighed for at mærke, hvis prostata er forstørret. EEG-test kan bestilles, hvis din læge har mistanke om nervesmerter eller muskelskader, der bidrager til dine blærekontrolproblemer.

Juster din livsstil for at se, om dine urinlækageproblemer kan løses uden medicinsk intervention. Begræns mængden af ​​væsker du drikker, især om aftenen, hvis din inkontinens forekommer hovedsageligt om natten. Prøv timed voiding - brug af badeværelset på en tidsplan - som en behandlingsmetode til at reducere episoder af inkontinens. Undgå koffeinholdige drikkevarer, der kan irritere blæren.

Styrk dine bækken muskler i et forsøg på at behandle urin lækage naturligt. Kegel øvelser er oftest forbundet med behandling af kvinders sundhedsspørgsmål, men mænd kan også være til gavn. National Clearinghouse for Nyren og Urologiske sygdomme sammenligner Kegels for mænd til den samme muskelspænding, der er involveret i at kontrollere trangen til at passere gas. Klem bækken muskler som du ville kontrollere denne trang, indtil du føler en "pull." Prøv at sigte på 30 gentagelser af Kegel øvelserne hver dag.

Tag medicin til at klare mandlig urinlækage. Tricykliske antidepressiva og alfa-blokeringsmedikamenter kan bruges til at slappe af blære muskler og for at fremme en naturlig strøm af urin. Narkotika som finasterid og dutasterid reducerer prostataforstørrelsen, som kan bidrage til inkontinens.

Korrekt alvorlig mandlig inkontinens med kirurgi. To typer implantater bruges til at holde urinrøret åbent for tidligt og forårsager urinlækage. En kunstig sphincter kan korrigere svækkede blære muskler og behandle inkontinens, der stammer fra nerveskader. En manslæbe, en form for støtte til urinrøret, giver røret et tryk, så det ikke åbner, før du er klar til at urinere.

Del:
Kommentarer