Sådan behandler du oral trøst hos voksne

Sådan behandler du oral trøst hos voksne

Oral thrush hos voksne, der almindeligvis beskrives som en gærinfektion i munden, skyldes en ophobning af Candida albicans-bakterierne. Oral thrush kan påvirke alle, men er mest almindelig hos små børn. Mennesker, der tager visse antibiotika, diabetikere eller personer med kompromitterede immunforsvar, som mennesker med hiv, har også stor risiko for at få oral trussel. Selv om det er muligt for oral thrush at blive behandlet hjemme, kan det undertiden være for alvorligt til hjemmepleje og skal behandles af en læge. Symptomer på oral thrush omfatter en hvid tunge og hvide pletter i tungen, der ligner cottage cheese.

Børst dine tænder. Hvis du ikke allerede praktiserer god mundhygiejne, bør du tænde dine tænder to gange om dagen og flosse hver dag, og det kan være nødvendigt at helbrede din tarm. Børste tænderne i mindst to minutter, to gange om dagen.

Spis usødet yoghurt. Almindelig yoghurt indeholder aktive kulturer, der genopretter en sund pH-balance og normal bakteriel vækst i munden. Selvom almindelig yoghurt ikke helbreder oral spredning hos voksne, kan det give din krop nok gode bakterier til at dræbe infektionen og er en god start i trusselbehandlinger.

At tage 2 milliarder CFU af acidophilus om dagen er en god thrushbehandling. Acidophilus er et pulver, der normalt kommer i kaplet form, tilgængelig hos din lokale fødevarebutik eller vitaminbutik. Acidophilus indeholder aktive kulturer, der ligner kulturerne i yoghurt, så det fungerer på samme måde som at give din krop med normale bakterier for at afværge oral thrush hos voksne.

Tag en svampedræt medicin ordineret af din læge. Hvis du ikke oplever resultater fra trin 1 til 3, skal du henvende dig til din læge, som vil ordinere dig med en antifungemedicin, som f.eks. Sporanox. Sporanox er en kaplet, men din receptpligtige medicin kan også være i form af en tuggetablet eller en mundskyl, som du skyller med og spytter ud.

Tag din recept, indtil den er helt væk. Stop ikke med at tage medicinen, som din læge har ordineret, selvom du er helt fri for symptomer. Fortsæt med at tage din dosis, indtil du er færdig med medicinen.

Tips

Lad være med at få panik, hvis dit barn har udviklet oral tarm - det er ret almindeligt hos babyer og småbørn.

Advarsler

Orale svampedræbende medicin kan forårsage leverskader, så du vil højst sandsynligt blive testet for leverforstyrrelser, før du lægger lægen for sådanne lægemidler.

Del:
Kommentarer