Sådan behandler du mavesår fra kemoterapi

Sådan behandler du mavesår fra kemoterapi

Canker sår er en af ​​de mest forfærdelige bivirkninger af kemoterapi. Nogle patienter har aldrig et øjebliks problem med mavesår, mens andre lider af cankers for hele behandlingsforløbet. Mundssår former ofte på læber, tandkød, inden for kinderne, tunger, gulv og tag i munden. Disse smertefulde åbne sår kan påvirke din spisning, drik, tale og evne til at sluge.

Den korrekte behandling af mavesår er ekstremt vigtig, fordi patienter, der modtager kemo, er udsat for infektion. Da kemoterapi angriber både sunde og kræftceller i kroppen, påvirkes munden, med den sarte bakterielle balance, ofte. Disse cankers kan bløde og ulcerate, hvilket forårsager betydelig smerte.

Der er mange ting, som en kemopatient kan gøre for at lette ubehag i mundssår. Ligesom enhver kemisk bivirkning, du oplever, skal du informere din læge. Din onkolog er din bedste kilde til information til alle aspekter af din kemoterapi behandling, herunder håndtering af bivirkninger af kemo.

Følgende er komfortforanstaltninger for at lette smerten ved mavesår. Hver patient er anderledes, så hvad der virker for en person, muligvis ikke fungerer for en anden. Forpligter sig til at være religiøs i mundplejen og forhåbentlig vil din smerte lette.

Sådan behandler du mavesår fra kemoterapi

Kontakt din læge, før du begynder kemoterapi. Diskuter potentielle bivirkninger. Mange læger anbefaler en god rengøring med din tandlæge og praksis med omhyggelig tandhygiejne, der fører til kemo. Hvis din mund er i den bedst mulige form uden kemiske eller bakterielle ubalancer, er du mindre tilbøjelig til at udvikle cankers.

Hvis du allerede er begyndt kemo og oplever mavesår, skal du tage din onkolog. Han er ofte den mest kyndige kilde til information om behandling af kemoterapi bivirkninger. Han kan anbefale en medicinsk mundskylle for at lette smerten og hjælpe med at helbrede mavesårene. Husk, at der ikke er nogen sikker ild-enkeltbehandling for at helbrede dine mavesår. En kombination af mundskylninger og god hygiejne er mest effektiv.

Spis blid mad. Kemoterapi tager en vejafgift på din krop og korrekt kost er meget vigtigt. Undgå fødevarer, der er grove eller grove, salte eller sure, og krydret. Hold dig væk fra citrusfrugter. Undgå koffein. Varme eller kolde fødevarer kan øge dit ubehag. Må ikke reducere dit kalorieindtag, men prøv at supplere din kost med fødevarer, der ikke gør ondt i munden. Prøv yoghurt, god gammel makaroni og ost og mad med saucer og blid gravies. Hvis du har problemer med at spise, skal du straks kontakte din læge.

Øv omhyggelig tandhygiejne. Børste tænderne efter hvert måltid og ved sengetid, men gør det omhyggeligt. Ekstremt bløde tandbørster er tilgængelige (tænk baby tandbørster). Vælg mild tandpasta, som f.eks. En type, der er tilgængelig for kræftsygdomme. Kemoterapi forstyrrer den kemiske og bakterielle balance i munden, så ordentlig rengøring er meget vigtigt for at opretholde den balance i munden. Brug ikke mundskyl indeholdende alkohol.

Drik 64 ounce vand om dagen. Mange kemopatienter klager over en tør mund. Bekæmp dette med vandforbrug. Skyl også med køligt vand før og efter hvert måltid.

Skyl med kogepulver. Bland en teskefuld bagepulver med en kop vand og skyl i 30 sekunder før et måltid. Nogle gange vil denne skylle berolige dine mavesår nok til at give dig mulighed for at spise.

Skyl med saltvand. Bland en lille mængde almindeligt bordsalt med vand. Denne saltvandskombination svarer meget til de normale skyllevæsker fremstillet af munden.

Overvej din egen trøst. Hvis det gør ondt at drikke, prøv at bruge et halm. Vælg blødere fødevarer snarere end at hoagie sub du bare dør for at munch på. Skær din mad i små bid for at gøre tygge lettere. Dine mavesår er formentlig midlertidige og vil forsvinde, så snart din kemobehandling slutter. Gem de crunchy godbidder til fejringen, når du er færdig med din cyklus af kemoterapi.

Sug på isbjælker under kemoterapi behandling. Dette fugter munden og mindsker forekomsten af ​​mavesår. Sørg for først at kontakte din læge.

Prøv at anvende honning på sårene. Af en eller anden uforklarlig grund har honning stor lægelig værdi. Mange patienter finder, at dabbing honning på deres canker sår hjælper lette smerten og også helbrede canker hurtigt. Tjek med din onkolog først, inden du giver denne hjemmehjælp et forsøg.

Diskuter vitamintilskud, såsom L-lysin, hos din læge. Forskere studerer for øjeblikket virkningerne af L-lysin på canker sår. L-lysin er en essentiel aminosyre kræves for helbredet, der ikke produceres af kroppen, men snarere absorberes fra mad. Nogle onkologer anbefaler dette tilskud til patienter, før man starter kemo. Igen skal du kontakte din læge, inden du tager vitamintilskud.

Del:
Kommentarer